Πληροφορίες! Μάθετε τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε ράτσας σκύλου. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη ράτσα και εκτιμήστε τη διαφορετικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε φυλής.
Οι φυλές (ράτσες) που παρουσιάζουμε συνοπτικά συνιστούν έναν κατάλογο που σε καμία περίπτωση δεν είναι πλήρης. Αν έχεις κάτι να προσθέσεις ή να διορθώσεις στείλε μας email στο info@getpet.gr και θα χαρούμε να ενημερώσουμε τις δημοσιευμένες πληροφορίες.

Αναζήτηση σε όλες τις ράτσες

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Labrador Retriever - Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Το Λαμπραντόρ, το σκυλί θαύμα. Και τι δεν κάνει! Κολυμπάει, χρησιμοποιείται σαν κυνηγητικός σκύλος, σώζει ανθρώπους, βοηθάει την αστυνομία και τους διασώστες ανθρώπων, βοηθάει τυφλούς, αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά και άλλα πολλά.Του αρέσει το κολύμπι και γενικά η έντονη άσκηση. Τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής του μπορεί να είναι κουτάβι που σημαίνει ενέργεια και διάθεση για παιχνίδι κάθε λεπτό.

Πραγματικά το Λαμπραντόρ είναι πάρα πολύ φιλικό σκυλί και δεν φοβάται να το δείξει. Μπορεί να γίνει φίλος με οποιονδήποτε και παρόλο που είναι λίγο συγκρατημένος στην αρχή με τους αγνώστους, μετά από λίγο δίνει όλη την αγάπη του. Λατρεύει τα παιδιά και για το μόνο που πρέπει να ανησυχείτε όταν είναι κοντά τους θα πρέπει να είναι να μην τα ρίξει κάτω από το υπερβολικό παιχνίδι.

Δεν είναι και ο καλύτερος φύλακας του κόσμου και μπορεί όταν πλησιάσει κάποιος περίεργος την μάντρα σας να μην γαβγίσει αλλά να αρχίσει τα παιχνίδια μαζί του οπότε μην τον πολύ εμπιστεύεστε σε αυτόν τον τομέα.

Ιδανικό σκυλί για όλους. Είναι ένα πολύ εργατικό σκυλί πάντα πρόθυμο και χαρούμενο.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Yorkshire Terrier - Γιορκσάιρ Τεριέ – Γιόρκι

Αν και τώρα είναι σκύλος συντροφιάς έχει έμφυτο το ένστικτο του κυνηγού. Είναι χαρούμενο, ενεργητικό, έξυπνο, ανεξάρτητο και απαιτητικό σκυλί. Είναι επιφυλακτικό με τούς ξένους, αποζητά την συντροφιά της οικογένειας και γίνεται καλός συμπαίχτης στα μεγαλύτερα παιδιά. Δεν συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια και μπορεί να γίνει επιθετικό αν αισθανθεί ότι απειλείται ο χώρος του, χωρίς να υπολογίσει το μέγεθός του. Του αρέσει να είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος, δεν αντέχει την μοναξιά, είναι σε εγρήγορση και με το επίμονο γάβγισμά του θα μας ειδοποιήσει για απρόσκλητους επισκέπτες.

Γενικά στην Ελλάδα είναι από τα πιο συχνά σκυλιά να συναντήσει κανείς μέσα σε ένα σπίτι και αυτό είναι ενδεικτικό όλων των παραπάνω. Λατρεύει να βρίσκεται με παιδιά και δεν διστάζει να τα ακολουθεί σε όλο το σπίτι μόνο και μόνο για να παίξει.Τους αρέσει να κυνηγάνε οτιδήποτε μικρό κινείται(π.χ. έντομα). Δεν έχουν πρόβλημα με τους ξένους και γενικά τα πάει καλά με κάθε τι καινούριο αρκεί στην πρώτη επαφή να μην τρομάξει γιατί τότε μπορεί να γίνει επιθετικό.

Του αρέσει πολύ να κάθεται στην αγκαλιά του αφεντικού του και όταν βρίσκεται εκεί πραγματικά είναι ο προσωπικός του παράδεισος. Καλό θα είναι βέβαια αν επιλέξτε το Γιορκσάιρ να μην το παρακάνετε με τις αγκαλιές γιατί θα κακομάθει. όπως και να έχει τα Γιρκσάιρ τεριέ είναι από τις αγαπημένες και τις πιο ήσυχες ράτσες και λόγω του μικρού τους μεγέθους δεν θα σας δημιουργήσουν ποτέ πρόβλημα.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Coker Spaniel - Κόκερ Σπάνιελ

Αυτός ο σκύλος δεν είναι γνωστός μόνο για τα τεράστια χαριτωμένα αυτιά του. Είναι εξίσου γνωστός και για τον υπέροχο χαρακτήρα του. Το κόκερ είναι ένας σκύλος που λατρεύει το αφεντικό του και γίνεται ένα με αυτό. Είναι σκυλιά γεμάτα ενέργεια και τους αρέσει πολύ το παιχνίδι και οι βόλτες στο πάρκο. Τ α παιδιά μπορεί να είναι οι καλύτεροι του φίλοι και μπορούν να περάσουν ατελείωτες ώρες παίζοντας μαζί τους.

Το Κόκερ Σπάνιελ είναι χαρούμενο, φιλικό και ενθουσιώδες σκυλί και έχει άριστες σχέσεις με την οικογένεια και τα παιδιά. Είναι και πολύ φιλικό με τους ξένους, αν και μερικά γαυγίζουν όταν πλησιάζει κάποιος. Δεν είναι κυριαρχική ράτσα και είναι πολύ υπάκουο. Αν δεν κοινωνικοποιηθεί σωστά μπορεί να φοβάται από άλλα σκυλιά και να τρέχει να κρυφτεί. Ακόμη έχει πολύ καλές σχέσεις και με άλλα κατοικίδια.
Του αρέσει να δραστηριοποιείτε με την οικογένεια και έχει αρκετή ενέργεια, ιδιαίτερα όταν είναι σε μικρή ηλικία. Μπορεί να μείνει μόνο του για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά αν νιώσει παραμελημένος μπορεί να αναπτύξει δυσάρεστες συνήθειες.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
German Shepherd - Γερμανικός Ποιμενικός - Λυκόσκυλο

Ο Γερμανικός ποιμενικός ή αλλιώς λυκόσκυλο είναι πιστός, με ισχυρό χαρακτήρα και γεμάτος θέληση. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και είναι πραγματικά ατρόμητος. Δεν κάνει ποτέ πίσω σε καμία δοκιμασία και θα μάθει άνετα και γρήγορα όλες τις εντολές που θα του πει ο εκπαιδευτής η το αφεντικό του.

Είναι μια ράτσα κλασικής ομορφιάς, με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστος, ενεργητικός, περίεργος, δυνατός και αξιόπιστος. Αυτή η ράτσα επιδεικνύει θαυμάσια εμφάνιση και είναι εξαιρετικά ευκίνητη με μεγάλη δύναμη και αντοχή. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι άφοβος, τολμηρός και άγρυπνος. Είναι αφοσιωμένος και πιστός στα μέλη της οικογένειας. Αν και είναι εξοικειωμένος με την ανθρώπινη παρουσία είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ξένους. Είναι πολύ καλός σύντροφος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φύλακας. Ο Γερμανικός Ποιμενικός πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να έχει εντατική και εκτενή εκπαίδευση. Απαιτεί επίσης επίμονη άσκηση. Μπορεί να προσαρμοστεί στην ζωή του διαμερίσματος αλλά αισθάνεται καλύτερα όταν έχει την άνεση να περιπλανηθεί σε μεγάλους, ελεύθερους χώρους.

Όταν βλέπει ξένους τους παρακολουθεί επιφυλακτικά και τους εξετάζει. Όσον αφορά άλλους σκύλους γενικά δεν θα έχει πρόβλημα και ούτε προκαλεί καβγάδες αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι σίγουρος πριν κάνει νέους φίλους. Του αρέσουν πολύ τα παιδιά και μπορεί να παίζει μαζί τους όλη μέρα. Είναι ο καλύτερος φύλακας και προστατεύει τον χώρο του αλλά και την οικογένεια με απίστευτη αποτελεσματικότητα.

Ακόμη του αρέσει πολύ η εξάσκηση και θέλει να είναι συνεχώς ενεργός. Στα λυκόσκυλα δεν αρέσει καθόλου να κάθονται. Έτσι λοιπόν αν θέλετε ένα σκύλο που να μην έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε αυτόν τον τομέα καλό θα ήταν να μην επιλέξετε το συγκεκριμένο σκύλο.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Golden Retriever - Γκόλντεν Ριτρίβερ

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι σκύλος υψηλής νοημοσύνης, ευγενικό και πράο και πάντα πρόθυμο να ευχαριστήσει τους γύρω του. Από τα σκυλιά που δεν δαγκώνουν ποτέ, με υπομονή και κατανόηση για τα παιδιά και τους γύρω του.

Του αρέσει να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα μέσα από δραστηριότητες. Αγαπάει πολύ το κολύμπι και οι βόλτες στην παραλία. Είναι σκυλί συντροφιά, υπερβολικά αξιόπιστα με τα παιδιά, βοηθάει τυφλούς, την αστυνομία, σε έρευνες για εξαφανισθέντες, σε ανεύρεση επιζώντων. Αγαπημένη του δραστηριότητα είναι να τρέχει και να παίζει με άλλα σκυλιά ή ανθρώπους. Δένεται πάρα πολύ με την οικογένεια και φυσικά λατρεύει τα παιδιά. Αν θέλετε να αγοράσετε έναν σκύλο για φύλακα τότε το γκολντεν ριτριβερ σίγουρα δεν είναι τέτοιος.

Ο χαρακτήρας του είναι τόσο αγαθός που φτάνει στην απώλεια της αίσθησης της απειλής. Γενικά τα πάει καλά με άλλα σκυλιά και με άλλα ζώα. Ίσως δυσκολεύεται λίγο με τις γάτες αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχει πρόβλημα. Λατρεύει να κάνει τους άλλους να διασκεδάζουν και μέσα από αυτό χαροποιεί και τον ίδιο. Όσο και να μεγαλώσει παραμένει ένας σκύλος που παραμένει κουτάβι για όλη του τη ζωή.

Υπέροχο πλάσμα και είμαστε τυχεροί όσοι το έχουμε σύντροφο στη ζωή μας.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Pit Bull - Πίτ Μπουλ Τερριέ

Το Πιτ Μπουλ ίσως είναι η πιο παρεξηγημένη ράτσα σκύλου. Υπάρχει η αντίληψη ενός σκύλου «δολοφόνου» που επιτίθεται αδιακρίτως σε ζώα και ανθρώπους. Στην πραγματικότητα είναι ένας σκύλος πολύ γλυκός, με ευχάριστη προσωπικότητα, τρυφερός και φιλικός, πρόθυμος να υπερασπιστεί μέχρι θανάτου αυτούς που αγαπά. Έχει πολύ όμορφη σχέση με τα παιδιά όλων των ηλικιών και μπορεί ακόμα να συμβιώσει αρμονικά με όλων των ειδών τα ζώα αν κοινωνικοποιηθεί νωρίς και σωστά. Το σωστά κοινωνικοποιημένο και εκπαιδευμένο Πιτ Μπουλ δεν θα πρέπει να λειτουργεί ενστικτωδώς αλλά ούτε και θα κάνει πίσω σε μια πρόκληση.

Είναι γνωστό το ότι κάνει τους ιδιοκτήτες του να γελάνε. Είναι αστείος σε σημείο που γίνονται γελοίος. Ωριμάζει αργά, μπορεί να μην επιδείξει το πραγματικό του ταμπεραμέντο ακόμα και μέχρι φτάσει 3 ή ακόμη και 4 ετών. Απλά επειδή το κουτάβι σας έφτασε 1 έτους χωρίς να έχει επιδείξει επιθετικότητα προς άλλα ζώα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το εκδηλώσει ποτέ.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Beagle - Μπηγκλ

Από τους κλασικούς σκύλους που "ακολουθούν την μύτη τους", ο Μπίγκλ έχει αξιοθαύμαστες ικανότητες όσφρησης. Μαθαίνει να ξεχωρίζει διαφορετικές μυρωδιές και χρησιμοποιήθηκε κυρίως στο κυνήγι του λαγού. Σαν κατοικίδιο είναι πιστός σκύλος, φιλικός με τα παιδιά, έξυπνος και παιχνιδιάρης. Γνωστό και ως «λαγωνικό τραγουδιού», έχει μια πολύ γλυκιά φωνή. Προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε ένα σπίτι, αλλά οι ιδιοκτήτες του θα πρέπει να γνωρίζουν, πως δεν μπορεί να μείνει μόνο του για μεγάλο διάστημα.

Το Μπιγκλ είναι ένα δραστήριο, ευτυχισμένο σκυλί και επειδή είναι έξυπνο και πρόθυμο να ευχαριστήσει προκαλεί ικανοποίηση η εκπαίδευσή του. Είναι ψύχραιμο, θαρραλέο και σκληραγωγημένο. Είναι ενθουσιώδες, αποτελεσματικός ιχνηλάτης και μπορεί να κυνηγήσει μόνο του, σε ζευγάρια ή με περισσότερα σκυλιά. Προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον και μπορεί να γίνει θαυμάσιος σύντροφος και οικογενειακός σκύλος. Εάν δεν εκπαιδευτεί κατάλληλα, η αδιαφορία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Έχει την τάση να τρέχει πίσω από οτιδήποτε τραβήξει την προσοχή του. Επειδή είναι πολύ δραστήριο σκυλί χρειάζεται καθημερινά μεγάλους περιπάτους συνδυασμένους με άσκηση. Δεδομένου ότι έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο του κυνηγού όταν βγαίνει βόλτα πρέπει να είναι δεμένο με λουρί. Πρέπει να ζει σε ασφαλή περιφραγμένη αυλή, επειδή είναι έτοιμο να ακολουθήσει οτιδήποτε του τραβήξει την προσοχή. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον καθαρισμό των αυτιών για να αποφευχθούν οι μολύνσεις.

Οι σχέσεις του με τα παιδιά είναι εξαιρετικές, όμως τα πάει πολύ καλά και με άλλα σκυλιά, ενώ παρουσιάζει προβλήματα με άλλα κατοικίδια, λόγω της κυνηγετικής του φύσης.
Δεν είναι καλός σκύλος για φύλακας, αφού είναι ιδιαίτερα κοινωνικός και αν και κάπως επιφυλακτικός με τους ξένους στην αρχή. Το περίεργο γάβγισμα του όμως μπορεί να σας προειδοποιήσει για τυχόν περίεργες ενέργειες.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Boxer - Μπόξερ

Οι σκύλοι Μπόξερ είναι ζωηροί, πιστοί και τους αρέσει να παίζουν. Επίσης είναι θαρραλέοι με πολύ φυσική δύναμη και αθλητικά προσόντα. Τους αρέσει να έχουν την προσοχή και θέλουν να έχουν άμεση επαφή με τον ιδιοκτήτη τους. Τους αρέσει να τους χαϊδεύουν, να τους αγκαλιάζουν και όλων των ειδών η προσωπική επαφή. Είναι από αυτά τα σκυλιά που θα σας ακολουθούν παντού και πάντα.

Το Μπόξερ, τα πηγαίνει πολύ καλά με άλλα σκυλιά και με τα παιδιά. Δεν πρέπει να του αναπτύσσετε επιθετικά συναισθήματα, θα λέγαμε πως πρέπει να διατηρείται σε ομαλή ψυχική διάθεση, ωστόσο, είναι ένα πάρα πολύ καλό σκυλί – φύλακας.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Cavalier King Charles Spaniel - Κινγκ Τσαρλς

Είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, φιλικό, ζωηρό και πιστό σκυλί. Έχει όμορφο χαρακτήρα, καλή διάθεση και του αρέσει να είναι κολλημένο στον ιδιοκτήτη. Είναι επιφυλακτικό με τους άγνωστους και δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε σπίτι με μικρά παιδιά γι’ αυτό ενδείκνυται για οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά, και επειδή δεν γαβγίζει, παρά μόνο αν αισθανθεί απειλή, μπορεί να μείνει σε διαμέρισμα.

Ο συγκεκριμένος σκύλος είναι αρκετά κοινωνικός και του αρέσει να κάνει νέους φίλους. Μπορεί να αναπτύξει καλή σχέση με οποιονδήποτε και έχει άγνοια κινδύνου. Αυτό το τελευταίο πρέπει να το προσέξετε ιδιαίτερα γιατί αν θέλετε σκύλο φύλακα τότε κάποιο λάθος κάνατε και είστε εδώ! Ο συγκεκριμένος σκύλος γαβγίζει σπάνια και δεν είναι για να του εμπιστευτείτε να σας ειδοποιήσει αν πλησιάσει κάποιος στο σπίτι.

Αυτός ο μικρούλης είναι αρκετά ευαίσθητος και καλός και θέλει συνεχώς να του δείχνετε πως νοιάζεστε και πως τον θέλετε δίπλα σας. Νιώθει τα συναισθήματα σας και αν αντιληφθεί πως δεν είστε καλά θα αρχίσει τις χαρές και τα νάζια για να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Δεν πρέπει ποτέ να τον αφήνετε μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί βαριέται και η βαρεμάρα τον οδηγεί στο να κάνει αταξίες μέσα στο σπίτι.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
West Highland - Γουέστ Χάιλαντ

Ο συγκεκριμένος σκύλος έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα τεριέ. Ψυχωμένος, δραστήριος, υπερκινητικός και πάνω απ” όλα αυτάρεσκος. Αυτά τα μικρά πλασματάκια έχουν αυτοπεποίθηση και θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους χωρίς να τους νοιάζει το μέγεθος ενός άλλου σκυλιού. Έχουν μια πεισματάρικη θέληση και τους αρέσει να κάνουν το δικό τους όποτε εκείνα θελήσουν να το κάνουν. Αν σχεδιάζετε να κάνετε δικό σας ένα τέτοιο σκύλο θα πρέπει να είστε αποφασισμένος/η να γίνετε ο αρχηγός της αγέλης γιατί θα προσπαθήσει να πάρει το πάνω χέρι.

Παρόλο που ο Άσπρος Χάϊλαντς τεριέ είναι εξαιρετικά μικρός δεν του αρέσει και πολύ η αγκαλιά. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και δεν θα τον ένοιαζε να πάει μια βόλτα στην βροχή και να λερωθεί με λάσπες.

Είναι ιδανικό για οικογενειακό κατοικίδιο, του αρέσει η ανθρώπινη συντροφιά και θέλει να παίζει με την οικογένεια. Χρειάζεται από νωρίς εκπαίδευση για να μάθει ποιος είναι ο “αρχηγός”, συνυπάρχει με τα άλλα ζώα που έχει μεγαλώσει μαζί τους. Εκπαιδεύεται εύκολα αλλά επειδή βαριέται πρέπει η εκπαίδευσή του να είναι ενδιαφέρουσα και με συχνές εναλλαγές.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Jack Russell Terrier - Τζακ Ράσελ Τεριέ

Αν κάναμε διαγωνισμό ενέργειας σκύλων τότε ο Τζακ Ράσελ θα κέρδιζε το πρώτο βραβείο! Πρόκειται για έναν σκύλο εξαιρετικά ενεργητικό με μεγάλα αποθέματα ενέργειας και πραγματικά δεν κάθεται σε ένα σημείο ποτέ. Πάντα θέλει κάτι να κάνει. Αν είστε ήρεμοι άνθρωποι και έχετε ένα τέτοιο τρόπο ζωής τότε αυτός ο μικρός δαίμονας δεν είναι για εσάς.

Πρόκειται για έναν πραγματικό κυνηγό, που θα εξερευνήσει, θα κυνηγήσει και θα σκάψει σε κάθε ευκαιρία. Παιχνιδιάρικο και ευφυές, τα πάει καλά με τα παιδιά, τους αγνώστους και τα άλογα ενώ δεν ανέχεται τις γάτες, τα τρωκτικά και τα άλλα σκυλιά.

Αν δεν έχετε τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα για να τον βγάζετε βόλτα για να εκτονώνεται τότε καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε πριν τον αποκτήσετε.

Εννοείται πως αυτός ο σκύλος χρειάζεται υψηλή και γερή περίφραξη γιατί μπορεί και να πηδήξει πολύ ψηλά αλλά και μπορεί να το σκάσει υπογείως.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Afghan Hound - Αφγανικό Λαγωνικό

Τα Αφγανικά λαγωνικά είναι πανέξυπνα με δυνατή όραση, ζωηρά, ευέλικτα και ταχύτατα. Μαθαίνουν πάρα πολύ εύκολα, δένονται σε σημαντικό βαθμό με το αφεντικό τους και είναι ευπροσάρμοστα. Πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει την συντροφιά ενός μεγαλόσωμου σκύλου με έντονη προσωπικότητα και εξωτικά χαρακτηριστικά.

Τα σκυλιά αυτά έχουν μεγαλοπρεπή εμφάνιση με μακρύ μεταξένιο τρίχωμα που ανέπτυξε για να προφυλάγεται από τα κρύα των βουνών της Μ. Ανατολής. Το σώμα τους είναι ψηλό με μακριά δυνατά πόδια που καταλήγουν σε δυνατά πέλματα. Χρωματισμοί από ανοιχτό ξανθό έως σκούρο μαύρο.

Παρόλο που είναι σκυλιά με δική τους προσωπικότητα και ανεξάρτητο πνεύμα, το αφγανικό τσοπανόσκυλο μπορούμε να πούμε πως είναι μια πιστή ράτσα σκύλων και είναι εξαίρετη με την οικογένεια με την οποία ζει.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Akita Inu - Ακίτα

Το Ακίτα είναι ένα δυνατό σκυλί με ισχυρό χαρακτήρα . Έχουν πολύ έντονο το στοιχείο της προστασίας του αφεντικού αλλά και του χώρου τους. Είναι πολύ ήσυχα σκυλιά με μεγάλο μέγεθος αλλά μπορούν να προκαλέσουν κάποιον με το παρουσιαστικό τους.

Ξεφεύγουν αρκετά από τα πρότυπα που πολλοί έχουν στο μυαλό τους για έναν σκύλο σύντροφο. Το ένστικτο αυτό πιθανολογείται ότι βρίσκει τις ρίζες του στους προγόνους του οι οποίοι ήταν ή κυνηγοί ή φύλακες, δύο εν μέρει αντικρουόμενες ιδιότητες στις οποίες όμως ο σκύλος έπρεπε να πάρει αποφάσεις και να ενεργήσει.

Το χαρακτηριστικό αυτό δίνει την εντύπωση πολλές φορές ότι ο ακίτα δεν σου δίνει σημασία , σαν να μην υπάρχεις. Για τον λόγο αυτό δεν ενδείκνυται σε ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να διαθέσουν τον απαραίτητο χρόνο για να δημιουργήσουν μια δυνατή σχέση με τον σκύλο τους. Αν αυτή η σχέση δεν χτιστεί, τότε αυτός ο σκύλος θα καταλήξει ένας μόνιμος "αντιδραστικός έφηβος" με χαρακτηριστικά που ενδέχεται να αποβούν μοιραία.

Είναι ιδιαίτερα έξυπνα αλλά σπάνια θα κάνουν κάτι για να σε ικανοποιήσουν, συνήθως θα το κάνουν γιατί τα ευχαριστεί ή γιατί ενισχύθηκε κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια και επιμονή για να πετύχεις τους στόχους σου με ένα ακίτα και να το κάνεις να σε εμπιστευτεί πραγματικά. Το ένστικτο του κυνηγού είναι ιδιαίτερα έντονο και πρέπει να το περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Για τον ίδιο λόγο ο ακίτα επιβάλλεται να κυκλοφορεί στη βόλτα του πάντα με λουρί.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Alaskan Malamute - Μάλαμουτ

Το Μάλαμουτ πολύ εγκάρδιο και ενεργητικό σκυλί. Είναι αξιαγάπητο, πιστό, αφοσιωμένο και στοργικό προς τους ιδιοκτήτες του. Αποτελούν άριστα κατοικίδια ζώα για τις οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά. Καθώς μεγαλώνει, γίνεται όλο και πιο ήρεμο και επιβλητικό. Είναι εξαιρετικά κοινωνικό και εξωστρεφές, ακόμη και προς τους ξένους, επομένως δεν αποτελεί ιδανικό φύλακα ή φρουρό. Αυτή η φυλή χρειάζεται την όλη σας την προσοχή και την αγάπη ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση προβλημάτων συμπεριφοράς. Αν και μερικές φορές είναι δύσκολο στην εκπαίδευση, το Μάλαμουτ είναι ιδιαίτερα πρόθυμα και μπορεί να μάθει καλούς τρόπους με ασύγκριτη ευκολία.

Η σχέση του με τους ανθρώπους είναι άριστη. Μπορεί με άλλα κατοικίδια να μην τα πηγαίνει καλά, αλλά με τα μέλη της οικογένειας είναι πολύ στοργικός. Γι’ αυτόν το λόγω ως σκύλοι-φύλακες δεν είναι και τόσο αποτελεσματικοί.
Επίσης είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι πολύ ενεργητικός σκύλος, ακόμη και όταν ενηλικιωθεί (σε σχέση με άλλους ενήλικους σκύλους). Του αρέσει να σκάβει και να βγάζει κραυγές, ενώ τρώει ό,τι κι αν του δώσετε. Οι κραυγές του είναι πανομοιότυπες με του λύκου. Καθώς γερνά γίνεται πιο ήρεμος, αλλά και πάλι θα πρέπει να του παρέχεται αρκετός χρόνος για εξάσκηση.Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
American Bulldog - Μπουλ Ντογκ

Το Αμερικάνικο Μπούλντογκ είναι ένα καλοφτιαγμένο συμπαγές σκυλί με ευρύ στέρνο και γυαλιστερά μάτια όλο εξυπνάδα. Είναι γνωστό ότι είναι ένα αγαπητό κατοικίδιο, με καλές σχέσεις με τα παιδιά αλλά και με άλλα ζώα. Το American Bulldog είναι ένα σκυλί γενναίο, αποφασιστικό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή ενώ είναι ικανό να μάθει πολλά πράγματα παρόλο που είναι αρκετά ανεξάρτητο. Το Αμερικάνιο Μπουλντογκ είναι επιφυλακτικό με τους ξένους, πολύ φιλικό με την οικογένεια και τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά. Επίσης είναι πολύ συναισθηματικό και αν δεν έχει την πρέπουσα προσοχή σας ή θα μαραζώσει ή θα αγριέψει. Για αυτό προσοχή, αν θέλετε να έχετε ένα τέτοιο σκυλί, για να απολαύσετε τα προσόντα του και την φύλαξή του θα πρέπει να μην το αφήνετε μόνο του και να του αφοσιωθείτε όπως άλλωστε κάνει και αυτό για εσάς.

Υπάρχουν δυο τύποι Αμερικάνικου μπουλντόγκ,το ένα με κοντά πόδια και ευρύ στήθος Johnson type ,και το πιο κομψό λίγο ψηλότερο Scott type.Είναι πολύ καλός σκύλος εργασίας,έχει πολύ ισχυρό λαιμό και ώμους που του εξασφαλίζουν μεγάλη δύναμη.Είναι το πιο ευκίνητο από τα άλλα μολοσσοειδή.
Το χρώμα του είναι λευκό,καφέ,στικτό.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
American Staffordshire Terrier - Τεριέ

Το Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ τεριέ είναι ένα έξυπνο σκυλί και όταν εκπαιδεύεται κατάλληλα μπορεί να γίνει ένα από τους πιο καλούς φρουρούς . Είναι ένα κοινωνικό σκυλί με κυρίαρχη φύση που χρειάζεται το σταθερό χειρισμό από τον ιδιοκτήτη του. Είναι επίμονος και ισχυρός μαχητής, με έντονες φυσικές τάσεις κυνηγιού μικρότερων ζώων καθως του αρέσει η επίδειξη των δυνάμεων του. Το Σταφορντσάιρ είναι επίσης πολύ φιλικό με τα παιδιά και πολύ φρόνιμος με τους αγνώστους, αρκεί να είναι δίπλα του ο κύριός του.
Το Αμερικάνικο Σταφορντσάιρ Τεριέ θα είναι ευτυχισμένο αν ο ιδιοκτήτης του του δίνει απόλυτη συντροφιά και προσοχή.

Είναι υπερπροστατευτικά και έχουν επιβλητική εμφάνιση και αυτό τα κάνει να φοβίζουν όποιον πλησιάσει την αυλή σας. Παρόλα αυτά σε δεύτερο χρόνο είναι πολύ φιλικά και μπορεί κάποιος να το καταλάβει εύκολα αυτό. Είναι πολύ καλά με τα παιδιά και έχουν άριστη σχέση μαζί τους. Είναι πραγματικά ένα σκυλί που θα κάνει τα πάντα για το αφεντικό του όπως και επίσης θα κάνει τα πάντα να τραβήξει την προσοχή. Είναι όμως ένα εξαιρετικό σκυλί για όποιον το επιλέξει αλλά και για όλη την οικογένεια.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Ariegeois - Aριέγης

Είναι ένας ιχνηλάτης με πολύ τέλεια κατασκευή και δομή για το κυνήγι του λαγού, δίνοντας μια εντύπωση ελαφράδας, σβελτάδας και κομψότητας. Τρυφερός και κοινωνικός σκύλος, έξυπνος και εύκολος στην εκπαίδευση υπακοής και εργασίας. Δεν χρειάζεται δασκάλους το Αριέγης, τα καταφέρνει μόνο του πολύ γρήγορα σε διάστημα 3-4 μηνών.

Μύτη δυνατή με πολύ λεπτή όσφρηση. Φωνή βαρύγδουπο ουρλιαχτό, πληθωρική με πλούσια τονικότητα και ήχο ρυθμικό. Από φυσική άποψη είναι ένας σκύλος με γρήγορη και σταθερή ταχύτητα, ανθεκτικότητα με μεγάλη αντοχή και διάρκεια. Από ψυχολογική άποψη είναι πολύ πρακτικός και επίμονος στην εργασία του. Εξαιρετικός κυνηγός. Ιδανικός για κυνήγι καταδίωξης, εργάζεται άριστα μόνος του ή σε ομάδα. Ειδικότητά του ο λαγός τον οποίο κυνηγάει με πολύ πάθος. Εξαιρετικός στο πλησίασμα, ψάχνει το ντορό μεθοδικά σ’ όλα τα εδάφη. Γαβγίζει στις πρώτες ενδείξεις ντορού, αυξάνοντας τη συχνότητα και την ένταση της φωνής όσο πλησιάζει κοντά στο γιατάκι για το τελικό ξεσήκωμα, συνεχίζοντας μετά ομαλά και σταθερά το γάβγισμα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης. Εύκολος στην εκπαίδευση, συνεργάσιμος στην ομάδα και υπάκουος στις εντολές.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Artois Hound - Αρτουά

Ο Σκύλος του Αρτουά είναι ένας ιχνηλάτης μεσαίου τύπου ως προς το μέγεθος (briquet), ο οποίος χρησιμοποιείται για κυνήγι με όπλο. Έχει πολύ καλή κατασκευή, είναι μυώδης, δίνοντας μια εντύπωση δύναμης και ενέργειας. Εξαιρετικός κυνηγός για όλα τα τριχωτά θηράματα, τα οποία δύσκολα μπορούν να τον ξεγελάσουν. Μέσης ταχύτητας σκύλος με μεγάλη αντοχή και δύναμη, κυνηγάει σ' όλα τα εδάφη με μεγάλη ευκολία, μόνος ή σε αγέλη. Πολύ ισορροπημένη συμπεριφορά, στοργικός, αγαπητός και φιλήσυχος. Λόγω της εξαιρετικά λεπτής όσφρησης που διαθέτει, στις πεδιάδες, στους λόγγους και στα βουνά, ο λαγός δεν μπορεί να του ξεφύγει, όσα κόλπα και τεχνάσματα κι αν κάνει. Με την αναμφισβήτητη ενστικτώδη ποιότητα του κυνηγού, κυνηγάει άνετα στα αραιά ή πυκνά δάση, ένα ελάφι ή ζαρκάδι στη σωστή κατεύθυνση που εξυπηρετεί τον κυνηγό. Με το απαράμιλλο θάρρος και την παλικαριά που έχει, στα πυκνά και δύσκολα δάση, είναι ικανός να ξεσηκώσει και το πιο πεισματάρικο αγριογούρουνο. Εκτός των παραπάνω ο Σκύλος του Αρτουά είναι ένα σκληρό και άφοβο σκυλί, προικισμένο με εξαιρετική φωνή που ακούγεται σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Για τα κυνηγετικά δεδομένα της Γαλλίας, έξη έως οκτώ Αρτουά κάνουν μια αγέλη ιχνηλατών, που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις του σημερινού Γάλλου κυνηγού, προσφέροντας μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Balkan - Mπάλκαν

Ο Σέρβικος ιχνηλάτης είναι σκύλος ζωηρός, ενεργητικός, με πλούσιο ταμπεραμέντο.
Πολύ εύκολα προσαρμόζεται στις όποιες κλιματικές αλλαγές, είναι πολύ ανθεκτικός στον «ανάποδο καιρό». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι ο πιο διαδομένος σκύλος στη Σερβία και όχι μόνο.
Με μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιείται στο κυνήγι χαμηλού θηράματος (λαγού), όπως επίσης και στα μεγάλα τριχωτά θηράματα (αγριόχοιρου).
Ιχνηλατεί με υψηλού τόνου φωνή, πολλές φορές πολύ βαθιά (βραχνή – μπάσα).
Κατά την ιχνηλασία χρησιμοποιεί αποκλειστικά τη μύτη του. Ψάχνει με «χαμηλή ή μεσαία» μύτη ή με τον συνδυασμό αυτών. Συναντάμε βέβαια και άτομα που ψάχνουν με υψηλή μύτη.
Δεν γαβγίζει πολύ στον ντορό, ενώ στο σήκωμα και στη δίωξη του θηράματος έχει πολύ όμορφη και χαρακτηριστική φωνή, η οποία εναλλάσσεται ανάλογα με τον τρόπο που εξελίσσεται το κυνήγι.
Μετά την δίωξη μόνος του επιστρέφει στον κυνηγό.
Κατά τη διάρκεια της ιχνηλασίας και όχι μόνο έχει άριστη επαφή με το αφεντικό του.
Με μεγάλη ευκολία αφήνει τα νυχτερινά ίχνη και ακολουθεί τα πρωινά που οδηγούν στο θήραμα.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Bandog - Μπαντόγκ

Είναι μεγάλος σε μέγεθος σκύλος , όχι πολύ μεγάλος ούτε πολύ ψηλός , πολύ έντονα κτισμένος και όχι κομψός , με μακρύς και πολύ ισχυρούς μύς που εκφράζουν την ευκινησία, ευλυγισία , αντοχή , αλλά πάνω από όλα τεράστια δύναμη. Το σώμα του στο προφίλ χαρακτηρίζεται σα μακρύ με βαθύ και φαρδύ θώρακα και γενικώς είναι, σκύλος με χαμηλό κέντρο βάρους. Το ρύγχος του πρέπει να είναι ευρύ και βαθύ . Το πλάτος του ρύγχους μπορεί να υπερβαίνει το μήκος του. Η αναλόγια του μήκους τού ρύγχους σε σχέση με το μήκος του κρανίου είναι από 1:2 έως 2:3 ανάλογα των γραμμών τών γεννητόρων. Το βάθος του ρύγχους πρέπει να είναι σχεδόν όσο είναι το μήκος του. Η πρόσθια επιφάνια του ρύγχους του πρέπει να είναι επίπεδη και πλατιά. Διαθέτει αναπτυγμένα υπερόφρυα τόξα. Ο λαιμός είναι πολύ ελαφρά κεκλιμένος , το σχήμα του είναι ελαφρά καμπύλο και είναι ιδιαίτερα μυώδης και πανίσχυρος.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Basset Hound - Μπασέ Χάουντ

Ο Μπάσετ είναι γνωστός για τα μεγάλα αστεία αυτιά του, τη φάτσα κουταβιού και τα κοντά πόδια του που είναι δυσανάλογα με το υπόλοιπο σώμα.

Τα Γαλλικά Μπάσετ Χάουντ ( Basset Hound) φημίζονται σαν από τους καλύτερους ιχνηλάτες. Παρότι δεν είναι πάρα πολύ έξυπνα, όταν μάθουν κάτι δεν το ξεχνούν ποτέ. Είναι ευκίνητα, γεμάτα ενέργεια αλλά όχι γρήγορα. Παρότι έχουν κοντά πόδια, χρειάζονται τακτική άσκηση για να αποφύγουμε την παχυσαρκία. Το Μπάσετ Χάουντ, είναι ένα σκυλί κυνηγιού, με ισχυρά φυσικά ένστικτα, τα οποία με τον καιρό ενδυναμώνονται.

Τα Μπάσετ είναι γενικά σκύλοι που λατρεύουν την οικογένεια και τα παιδιά και τους αρέσει το παιχνίδι. Αν συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω με την εκπαίδευση του συγκεκριμένου σκύλου από μικρή ηλικία, τότε θα έχουμε έναν πιστό φίλο που θα μας κρατάει συντροφιά σε όλες τις στιγμές της ζωής μας.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Belgian Shepherd - Βέλγικο Ποιμενικό

Ο Βελγικός Ποιμενικός, είναι επίσης γνωστός με το όνομα «Groenendael». Είναι το δημοφιλέστερο των Βελγικών σκυλιών. Ένα αληθινά όμορφο σκυλί, που σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά με την ευγένειά του, την αφοσίωσή του και την προθυμία του να κάνει τα πάντα γι’ αυτόν που αγαπά. Δύο άλλες επίσης πολύ γνωστές ποικιλίες της φυλής είναι ο τερβίρεν και το μαλινουά.

Αυτή η ράτσα είναι έξυπνη, πιστή, στοργική και ήρεμη. Είναι κυρίαρχο και γενναίο από τη φύση του. Η κυριαρχία του ιδιοκτήτη πρέπει να επιβληθεί αμέσως για να είναι η συμβίωση ήρεμη και ειρηνική. Μόλις γίνει κατανοητό ποιος είναι ο κυρίαρχος είναι απίστευτα πιστό και υπάκουο. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και πολύ προστατευτικό και αυτό το κάνει καλό φύλακα. Είναι καλό με τα παιδιά που γνωρίζει από κουτάβι. Πρέπει να περνάει αρκετό χρόνο με την οικογένεια καθημερινά και μπορεί να πάθει άγχος εάν μένει μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Bernese Mountain Dog - Ορεινός σκύλος Βέρνης

Ο ορεινός σκύλος της Βέρνης είναι μία από τις 4 φυλές των Ελβετικών Άλπεων. Είναι ζώα πιστά και φιλικά. Εκπαιδεύονται εύκολα σε γενικές γραμμές, αρκεί ο ιδιοκτήτης να έχει λίγη υπομονή. Τους αρέσει να κάθονται στα πόδια των ανθρώπων. Χρειάζονται άσκηση, αλλά δεν έχουν μεγάλη αντοχή. Κινούνται γρήγορα για το μέγεθος τους. Τα πηγαίνουν καλά με άλλα ζώα.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Bichon Frise - Μπισόν Φριζέ

Ένας σκύλος που του αρέσει να παίζει, να παίζει και να παίζει !!! Ο σκύλος μπισόν φριζέ είναι ένας αξιολάτρευτος σκύλος που του αρέσει η αγκαλιά, το παιχνίδι, και οι ξάπλες στον καναπέ του σπιτιού.

Το Μπισόν Φριζέ, μοιάζει με μια χαρούμενη άσπρη μαλλιαρή μπαλίτσα. Είναι ένα εύρωστο σκυλάκι, με εύθυμο ταμπεραμέντο, το οποίο είναι εμφανές από την φουντωτή ουρίτσα που κουνάει χαρούμενα πάνω από την πλάτη του. Αγαπά να είναι το κέντρο της προσοχής και είναι πάντα πρόθυμο να ευχαριστήσει τον κύριό του. Είναι ευγενικό, με καλούς τρόπους, ευαίσθητο, πολύ εύθυμο και στοργικό, το Μπισόν φριζέ είναι μια πολύ καλή επιλογή, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά ή άλλα κατοικίδια.

Είναι από τις πιο υπάκουες και ευγενικές ράτσες που υπάρχουν, είναι χαρούμενο, γεμάτο εμπιστοσύνη και ευφυές σκυλί. Είναι πιστό και εντελώς αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του. Μπορεί να είναι υπερπροστατευτικό και να γαβγίσει ή να δαγκώσει εάν αντιληφθεί ότι απειλείται.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Bleu de Gascogne - Μπλέ γασκώνης

Γαλλικός σκύλος ιχνηλάτης με λείο τρίχωμα, μέσου ύψους, ειδικός για το κυνήγι του λαγού. Φωνάζει πολύ, έχει σπουδαίο λάρυγγα. Η φωνή του είναι άξια προσοχής όταν ουρλιάζει και μερικές φορές υπόκοφη. Στην Ελλάδα πολλοί κυνηγοί το χρησιμοποιούν και για το κυνήγι το αγριόχοιρου με μεγάλη επιτυχία στη δουλειά του.

Έχει πολύ ευαίσθητη όσφρηση, όπως όλα τα κυνηγόσκυλα της Μεσημβρίας. Είναι πολύ έξυπνος. Ακολουθεί τα ίχνη του λαγού με μεγάλη σιγουριά και ξετρυπώνει πολύ εύκολα το θήραμα. Είναι ακούραστος και κυνηγάει με πάθος σε όλα τα εδάφη. Χρησιμοποιείται για μεγάλο και μικρό κυνήγι. Φωνάζει μολονότι, έχει ήπιο και υπάκουο χαρακτήρα, με πολύ λεπτά αισθήματα και η εκγύμναση του είναι εύκολη.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Bloodhound - Μπλάντ Χάουντ

Αυτή η ράτσα σκύλων είναι η καλύτερη συντροφιά για κάποιον που θέλει λίγη πρόκληση. Το ευγενές παρουσιαστικό τους μπορεί να είναι αξιολάτρευτο και το μπλαντ χαουντ να είναι το πιο πιστό και αφοσιωμένο σκυλί στον κόσμο αλλά πρέπει να το κερδίσετε.

Αυτό το μεγαλόσωμο λαγωνικό, είναι φρουρός, ευγενικός, ντροπαλός και πάρα πολύ αγαπησιάρικο. Δένεται πολύ με το αφεντικό του και κάνει πολύ καλή παρέα με τα παιδιά, αφού έχει μεγάλη υπομονή και ταυτοχρόνως εκπέμπει στοργικότητα. Όπως κάθε κατοικίδιο θέλει αρκετή φροντίδα και περιποίηση όπως και αρκετή τροφή. Είναι κατοικίδιο που ταιριάζει και σε εσωτερικό χώρο αρκεί όμως κάθε μέρα να πηγαίνει την πεζοπορία του. Του αρέσει να περπατάει με τις ώρες, έχει μεγάλη αντοχή και αν πιάσει η μυτούλα του κάποια μυρωδιά, τότε συναρπάζεται και προσπαθεί να την εντοπίσει με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην υπακούει σε κάποιο κάλεσμα μας.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Border Collie - Μπόρντερ Κόλεϋ

Το Μπόρντερ Κόλι είναι ένα μεσαίου μεγέθους αθλητικό σκυλί, που εκτράφηκε για εργασία. Η μύτη του είναι μαύρη και τα αυτιά του μισοκατεβασμένα. Τα υγρά, σκουρόχρωμα μάτια του είναι σχήματος οβάλ, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να συναντήσετε Μπόρντερ με ένα ή και τα δύο μάτια μπλε. Το σώμα του είναι λίγο μακρύτερο από το μέγεθος των άκρων του. Η ουρά του είναι κατεβασμένη και σηκώνεται μόνο όταν ενθουσιάζεται με κάτι. Το τρίχωμά του είναι μεσαίου μήκους και κοντό στο κεφάλι, στην μπροστινή πλευρά των ποδιών και στους αστραγάλους. Όλοι οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι πιθανοί, αλλά συνήθως είναι μαύρο με λευκά σημάδια.
Τρομερά έξυπνα με μία έμφυτη τάση μα δουλεύουν με ανθρώπους. Είναι απαιτητικά, γεμάτα ενέργεια, σκεπτικά και πάντα βρίσκουν κάτι για να απασχοληθούν. Πρέπει πάντα να ασκούνται, δεν είναι σκυλιά που μπορούν να κάθονται σε μία αυλή. Εφόσον είναι τόσο εργασιομανής, μπορούν αν γίνουν πολύ νευρικά και καταστροφικά αν βαριούνται. Η βαρεμάρα που μπορεί να προκύψει μπορεί να εξελιχτεί σε κυνήγι από ότι κινείτε, εντόμων, άλλων κατοικίδιων, ακόμη και παιδιών.
Αν και πολύ έξυπνα τα Μπόρντερ Κόλι, αργούν πολύ να ωριμάσουν και μπορεί να παρουσιάζουν συμπεριφορές κουταβιού σε μεγάλη ηλικία.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Boston terrier - Τεριέ Βοστόνης

Ο τεριέ Βοστώνης είναι γνωστός για τον ενθουσιασμό του αλλά και την δίψα που έχει για τις χαρές της ζωής. Πρόκειται για ένα σκύλο ιδανικό για οικογένεια, καθώς προσαρμόζεται εύκολα, είναι πιστός αλλά και γεμάτος χαρά.

Είναι εύκολο στη φροντίδα του, λόγω και του μικρού μεγέθους του και έχει ευχάριστη διάθεση. Αγαπά τις βόλτες με τα πόδια και το αυτοκίνητο και είναι μια από τις δημοφιλέστερες ράτσες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ένα μικροκαμωμένο, μυώδες σκυλάκι.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Bruno Jura Hound - Γιούρα Μπρούνο

Ιδανικός ιχνηλάτης για το λαγό σε δύσκολα ορεινά εδάφη και ανάλογες καιρικές συνθήκες. Εργάζονται άριστα μόνα τους και δεν συνεργάζεται εύκολα με άλλα σκυλιά. Ιχνηλάτες με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, με πάθος, επιμονή και οξυδέρκεια. Η πλειονότητα των παραπάνω ιχνηλατών εργάζεται πεισματικά στις εναλλαγές του ντορού που οδηγεί στο γιατάκι με μεγάλη ικανότητα και σιγουριά.

Ρωμαλέα, σφριγηλά και ανθεκτικά με μεγάλη αντοχή και διάρκεια. Έχουν ζωηρό χαρακτήρα και πάθος για το κυνήγι. Ήμερα, πρόθυμα, υπάκουα και πολύ δεμένα με το αφεντικό τους.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Bull Mastiff - Μπουλ Μαστίφ

Το σκυλί βουνό πιό δυνατό και από τον μεγάλο Δανικό και από το σκωτσέζικο γούλχαουντ, το αγγλικό μάστιφ θα σας καταπλήξει με την ηρεμία του και την εντιμότητά του.

Είναι εργατικό, χαρούμενο, πιστό, ατρόμητο, γενναίο σκυλί και παρά τον όγκο του ευκίνητο. Δένεται με την οικογένεια και ιδιαίτερα με τα παιδιά αλλά προηγουμένως πρέπει να έχει κοινωνικοποιηθεί. Του αρέσει το παιχνίδι, η ανθρώπινη συντροφιά και θέλει να γίνει μέλος της οικογένειας. Λόγω μεγέθους πρέπει να εκπαιδευτεί αλλά είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμο σε αυτό. Είναι δραστήριο, γεμάτο ενέργεια σκυλί, πολύ φιλικό που θα γαβγίσει μόνο αν είναι ανάγκη και είναι πάντα σε ετοιμότητα γιατί έχει έμφυτο το ένστικτο της προστασίας του χώρου. Μπορεί να κοιμάται έξω από το σπίτι και λόγω μεγέθους έχει ανάγκη από μεγάλους και άνετους χώρους.

Είναι απρόσιτο προς τους ξένους, αλλά αντιθέτως, είναι πολύ φιλικός, εύθυμος και ήρεμος με τον κύριό του. Αποτελεί έναν πλήρως αφοσιωμένο σύντροφο. Είναι επίσης γνωστό ως «σκυλί του εκτροφέα θηραμάτων» , επειδή ανατράφηκε για να συνοδεύει τους εκτροφείς ώστε να εντοπίζει και να εξουδετερώνει τους λαθροκυνηγούς.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Bull Terrier - Μπουλ Τερριέ

Είναι θαρραλέο, έξυπνο και φιλικό. Έχει τεράστια δύναμη και πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή ενέργεια το μυαλό και το σώμα του. Τα ισχυρά σαγόνια του μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή εάν δαγκώσουν.

Το μπουλ τεριέ, όταν εκπαιδεύεται κατάλληλα, είναι πολύ φιλικό και με πολύ καλή συμπεριφορά. Γνωστό για την αίσθηση του χιούμορ του, είναι ένα κοινωνικό σκυλί με κυρίαρχη φύση, που χρειάζεται το σταθερό χειρισμό από τον ιδιοκτήτη του. Είναι επίμονος και ισχυρός μαχητής, με έντονες φυσικές τάσεις κυνηγιού μικρότερων ζώων, όπως οι γάτες.

Είναι πολύ καλός σύντροφος για τα παιδιά και επίσης είναι υπερπροστατευτικό για τα παιδιά που έχει αναλάβει την φύλαξη. Γίνεται καλός σκύλος προστασίας αν και δεν γαβγίζει συχνά.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Canadian White Shepherd Dog - Καναδέζικο Λυκόσκυλο

Αυτό το λευκό ποιμενικό αναπτύχθηκε από γραμμές με λευκό τρίχωμα του Γερμανικού Ποιμενικού στον Καναδά και τις ΗΠΑ αλλά και από Ευρωπαϊκές εισαγωγές. Έχει κοινή καταγωγή με τον λευκό Ελβετικό ποιμενικό (Berger Blanc Suisse, Weisser Schweizer Schäferhund) αλλά θεωρείται ξεχωριστή φυλή. Το Καναδέζικο Λυκόσκυλο έχει συνήθως πιο μακρύ τρίχωμα από το Γερμανικό Λυκόσκυλο και ενίοτε έχει διπλό τρίχωμα.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Cane corso - Κάνε Κόρσο

Είναι πολύ καλό σκυλί-φύλακας γιατί είναι προσεκτικό και επιφυλακτικό με τους ξένους, στον ιδιοκτήτη όμως είναι πιστό. Είναι δραστήριο, κινητικό, άξιο εμπιστοσύνης και έχει αυτοπεποίθηση. Αγαπάει τα παιδιά της οικογένειας και μπορεί να υπερασπιστεί κάθε μέλος του σπιτιού αν χρειαστεί.

Είναι επιβλητικό και συγχρόνως υπάκουο αλλά μην σας ξεγελάει αυτή η ηρεμία του, έχει ένα ισχυρή ηγεσία και προστασία συγχρόνως και πολλές φορές η συμπεριφορά του είναι ανεξέλεχτη. Μην ενθαρρύνεται αυτά τα σκυλιά στο να επιτείθενται, μπορεί σε κάποια στιγμή να μην μπορείτε να τα ελέγξετε. Η ισχυρή διάθεση για φύλαξη των δικών ανθρώπων θα το ωθήσουν να το κάνει από ένστικτο που είναι ότι το καλύτερο. Το κεφάλι του Κάνε κόρσο είναι η ομορφιά του, περήφανο, αγέρωχο και καλοσυνάτο, αλλά ας προσέχουμε καλύτερα γιατί είναι πολυ καχύποπτο με τους ξένους γενικώς. Ένα σωστά εκπαιδευμένο σκυλί θα πρέπει να είναι παρουσία του αφεντικού του αδιάφορο για τους ξένους.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Caniche - Poodle - Κανίς

Το Κανίς είναι ένα σκυλί με πολύ καλή και συμμετρική αναλογία και κάθετη ανάπτυξη. Είναι μια έξυπνη ράτσα, με φίλαθλη διάθεση και πολύ εύκολο να εκπαιδευτεί. Είναι ένα ευχάριστο, αγαθό και ζωηρό σκυλί, άριστο σαν οικογενειακό κατοικίδιο που προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε κατάσταση και δοκιμάζει οτιδήποτε θελήσει ο ιδιοκτήτης του.

Του αρέσει να είναι μέλος της οικογένειας και λατρεύει να πηγαίνει για κολύμπι στη θάλασσα ή τη λίμνη, για τρέξιμο στην εξοχή και γενικότερα μπορεί να βγάλει εις πέρας απαιτητικές δοκιμασίες. Είναι αρκετά ενεργητικός σκύλος και δεν του αρέσει να κάθεται. Μπορεί να είναι καλά με τον να τον βγάζετε μια φορά την ημέρα για βόλτα αλλά αν θέλετε να είναι πραγματικά ευτυχισμένος καλό θα ήταν να βάλετε στο πρόγραμμα σας και μερικές μεγαλύτερες εξορμήσεις.

Γενικά είναι πολύ καλός χαρακτήρας και του αρέσει να τραβάει την προσοχή. Μπορεί να παιζει ατελείωτες ώρες και να γίνει ένα με τα παιδιά σας. Πραγματικά αγαπάει τα παιδιά και τα προτιμάει από τους μεγάλους. Επίσης καλό θα ήταν να κρατάτε συνέχεια το μυαλό και το σώμα του σκύλου αυτού σε εγρήγορση γιατί βαριέται έυκολα και δεν του αρέσει να κάνει τα ίδια πράγματα συνέχεια.

Είναι ένας πάρα πολύ καλός σκύλος όχι μόνο για τις κυρίες αλλά για όλη την οικογένεια. Δώστε του πολύ λίγα και εκείνος σε αντάλλαγμα θα σας δώσει όσα μπορεί περισσότερα.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Cardigan Welsh Corgi - Κόργκι

Το Κάρντιγκαν έχει ένα φυσικό, υψηλό ενεργητικό επίπεδο (προήλθε από την μακροχρόνια δραστηριότητά τους ως σκύλος κοπαδιών) γι’ αυτό τον λόγο η εκτόνωση θα πρέπει να γίνεται τακτικά. Το ευτύχημα είναι ότι δεν είναι νευρικοί σκύλοι (ένα πρόβλημα που έχουν πολλές φυλές τεριέ) και θα γαυγίσουν μόνο τους ξένους ή όταν αισθανθούν απειλή. Ένα άλλο θετικό στοιχείο του είναι ότι όταν αφήνεται μόνο του, δεν έχει καταστρεπτική συμπεριφορά ή τουλάχιστον αυτή που έχει είναι πολύ ελάχιστη.
Οι δραστηριότητες με διανοητικές προκλήσεις είναι το αγαπημένο του στοιχείο. Χάρις την εξυπνάδα που διαθέτει αυτή η φυλή, λατρεύει να εκπαιδεύεται με τέτοιου είδους τεχνάσματα, τα οποία κάνουν τα σκυλιά αρκετά σταθερά και ιδανικά για κατοικίδια ζώα. Η νοημοσύνη του πρέπει να εξασκείται αρκετά συχνά, εντούτοις η εν λόγο εξάσκηση μπορεί να παρουσιάσει και κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως το να κλέβει φαγητό, να προσπαθεί να αποδράσει από την αυλή σκάβοντας κ.α.
Ένα άλλο πρόβλημα της φυλής είναι η εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς προς τους άλλους σκύλους. Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί το Κάρντιγκαν ως σκύλος κοπαδιών, η δουλειά του ήταν να απωθεί άλλα αρπακτικά ή και λύκους. Γι’ αυτό όταν βγάζεται τον σκύλο σας για εκτόνωση, καλό θα είναι να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για να αποφύγετε τυχών συγκρούσεις με άλλους σκύλους. Θα πρέπει να τονίσουμε όμως ότι η επιθετικότητα του περιορίζεται μόνο σε σκύλους και όχι στον ιδιοκτήτη του, τα παιδιά της οικογένειας ή και παιδιά άλλων, τα οποία παιδιά αναγνωρίζει ως μέλη της αγέλης του και όχι ως αρπακτικά.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Caucasian - Ποιμενικός Καυκάσου

Το σκυλί του Καυκάσου είναι ένα σκυλί χαμηλής δραστηριότητας, φαινομενικά ληθαργικό όταν δεν εργάζονται, αλλά ευέλικτο και πειστικό όταν αισθάνεται η οικογένειά του να απειλείται. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα σκυλιά είναι πιο ατίθασα από τα άλλα, όλα τα Καυκάσια είναι πολύ επιθετικά σκυλιά ,ειδικά όταν πειράξει κανείς την εδαφική του περιοχή, που χρειάζονται έγκαιρη και προσεκτική κοινωνικοποίηση, καθώς και σταθερή, αλλά ποτέ ισχυρή, συμπεριφορά. Αυτή η φυλή μπορεί να είναι ένα σκυλί για οικογένειας, αν είναι καλά εκπαιδευμένο και κοινωνικοποιημένο.

Ο Ποιμενικός Καυκάσου είναι ένας σκύλος με αρχηγικό χαρακτήρα. Από τη φύση του μαθαίνει να φυλάει το χώρο που του εμπιστεύονται και αυτό το κάνει καλύτερα από τον καθένα. Είναι μία πολεμική μηχανή που γίνεται επικίνδυνη για όσους δεν γνωρίζουν το σωστό χειρισμό της. Είναι φιλικός απέναντι στα μέλη της οικογένειας που ανήκει, αλλά δεν είναι διαθέσιμος να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση ή κακομεταχείριση, χωρίς αντίδραση. Δύσκολα υποτάσσεται και αυτό είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους επίδοξους ιδιοκτήτες του.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά θεωρούνται και είναι από τις πιο έξυπνες και αξιαγάπητες ράτσες σκύλων εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε έναν τέτοιο σκύλο τότε σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Central Asian Shepherd - Ποιμενικός Κεντρ. Ασίας

Ο επιβλητικός αυτός γιγαντόσωμος σκύλος, είναι από τη φύση του οξυδερκής και επιφυλακτικός απέναντι στους ξένους, ιδιαίτερα τυπική συμπεριφορά της φυλής τους. Σύμφωνα πάντα με το πρότυπο της φυλής, έχει σταθερό χαρακτήρα, είναι προβλέψιμος και ήρεμος, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένες αντιδράσεις άμυνας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Ποιμενικοί Κεντρικής Ασίας είναι έντονα συναισθηματικοί σκύλοι και παρά τον τεράστιο όγκο τους, διακρίνονται για την ευκινησία τους. Έχουν ανάγκη να μοιράζονται τον ίδιο χώρο με την οικογένειά τους και είναι ιδανικοί φύλακες.

Βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για αρμονική και ισορροπημένη συνύπαρξη με έναν Ποιμενικό Κεντρικής Ασίας, είναι ο άνθρωπος που θα τον φροντίζει να διαθέτει προηγούμενη εμπειρία σε σκύλους, να ξέρει να κατανοεί τη συμπεριφορά τους και να έχει την ικανότητα να επιβληθεί και να φανεί στα μάτια του ζώου, ως ο αρχηγός του.

Σε αντίθετη περίπτωση που ο σκύλος θεωρήσει τον εαυτό του ως αρχηγό της αγέλης, τα πράγματα κινδυνεύουν να γίνουν ανεξέλεγκτα και θα βρεθείτε με ένα ζώο κυριαρχικό, ανυπάκουο, απείθαρχο και επικίνδυνο. Πάντως, οι Ποιμενικοί Κεντρικής Ασίας μαθαίνουν εύκολα, αλλά το αν θα εκτελέσουν αυτό που τους ζητάτε, εξαρτάται από το πόσο σας σέβονται. Δεν έχουν πείσμα και είναι μεγαλοπρεπή ζώα. Με τα παιδιά έχουν ιδιαίτερη σχέση και είναι απέναντί τους υπερπροστατευτικοί.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Chihuahua - Τσιουάουα

Καθένα έχει μοναδική προσωπικότητα. Είναι χαριτωμένο, δραστήριο και εμφανίζει ανθρώπινη έκφραση (μορφασμό). Αυτός ο μικροσκοπικός σύντροφος είναι βαθιά αφοσιωμένος και πιστός. Είναι τολμηρό, άφοβο και ιδιαίτερα προστατευτικό για τον ιδιοκτήτη του. Είναι ευτυχισμένο όταν απολαμβάνει την προσοχή σας. Είναι επιφυλακτικό στην παρουσία ξένων και γίνεται άριστος φύλακας. Αυτή η ράτσα δεν είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά και δεν συνυπάρχει εύκολα με άλλα κατοικίδια.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Chow chow - Τσοου Τσόου

Το Chow Chow είναι ένας στιβαρός σκύλος, τετράγωνος στο προφίλ, με ένα μεγάλο κεφάλι, μικρά, τριγωνικά, όρθια αυτιά με στρογγυλεμένες άκρεςκαι μικρά ματάκια χωμένα κάτω από ένα ζάρωμα που μοιάζει με φρύδι πάνω από κάθε μάτι.Έχει ένα πολύ πυκνό διπλό παλτό που είναι είτε λείο ή τραχύ. Η γούνα είναι ιδιαίτερα παχύ στην περιοχή του λαιμού, του δίνει μια χαρακτηριστική χαίτη λεονταριού.

Το Τσόου Τσόου είναι συνήθως ευγενικό και υπομονετικό. Είναι πολύ πιστό και φιλικό με την οικογένεια, αλλά συγκρατημένο με τους ξένους. Συνήθως δένεται συναισθηματικά και είναι ιδιαίτερα προστατευτικό με ένα μέλος της οικογένειας. Είναι αυταρχικό, σοβαρό, επίμονο και δεν συνυπάρχει εύκολα με άλλα κατοικίδια ζώα εκτός αν είναι μαζί από νεαρή ηλικία. Του αρέσει η παρέα με τα παιδιά. Ανήκει σε κυρίαρχη ράτσα και αυτό απαιτεί κυρίαρχο ιδιοκτήτη. Θέλει σταθερότητα και συνέπεια στην συμπεριφορά και θα γίνει επιθετικό εάν δεν αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή. Το Τσόου Τσόου είναι ιδανικό για φύλακας.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Collie - Κόλεϊ

Η αγαπημένη μας Λάσι. Τα Κόλει αποτελούν μια ράτσα που είναι ο ορισμός του σκύλου της οικογένειας. Δένονται πάρα πολύ με αυτήν και νιώθουν πραγματικά μέρος της. Τα κόλει αγαπούν τα παιδιά πάρα πολύ και μπορείτε να τα αφήσετε μαζί χωρίς να χρειαστεί να ανησυχείτε για το παραμικρό. Θα είναι εκεί να τα προστατεύει , να τα καθοδηγεί και να παίζει μαζί τους. Για την ακρίβεια τα συγκεκριμένα σκυλιά φημίζονται γιατί κάθε χρόνο αποτρέπουν κινδύνους όπως δάγκωμα φιδιών, ατυχήματα με πεζούς και αυτοκίνητα ή διάσωση από πυρκαϊά.

Είναι φιλικό, ευαίσθητο και πανέξυπνο σκυλί που δένεται με την οικογένεια και ιδιαίτερα με τα παιδιά που του αρέσει να συντροφεύει στα παιχνίδια τους. Εκπαιδεύεται εύκολα και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι καλός σύντροφος και ιδανικός φύλακας για τα παιδιά. Μπορεί να κοιμάται έξω από το σπίτι.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Cretan Hound - Κρητικός Λαγωνικός

Πρωτόγονος λαγωνικός σκύλος δίωξης, λυγερόκορμος, νευρώδης, αθλητικός, ταχύς. Ορθόωτος, λειότριχος, μακρυσκελής, με επιμήκη, σφηνοειδή κεφαλή και κυκλοτερή ουρά. Μυϊκή διάπλαση ισχυρή, ανεπτυγμένη κατά μήκος και λεπτόγραμμη. Εύστροφος, ευλύγιστος, εύρωστος, επιδέξιος, με αστραπιαίες αντιδράσεις και ταχύτατα καλπασμό, ο Κρητικός λαγωνικός κυνηγά το λαγό (και το αγριοκούνελο) μόνος ή ζευγαρωτά χρησιμοποιώντας την όραση αλλά και την όσφρηση. Ανθεκτικός και αποτελεσματικός σε όλα τα εδάφη και ιδιαίτερα τα βραχώδη και δύσβατα όπου αναδεικνύονται οι ικανότητές του στην αναρρίχηση, ερευνά, ξεφωλιάζει και καταδιώκει το θήραμα με ορμητικότητα και εξαιρετική ευελιξία, ικανός ακόμη και να το συλλάβει. Δίνει <<φωνή>> (η οποία είναι ιδιάζουσα: λεπτή, θρηνώδης και μάλλον χαμηλής έντασης) κατά τον οπτικό εντοπισμό του θηράματος και την καταδίωξη. Λιτοδίαιτος οργανισμός με ισχυρή κράση και ζωηρή ιδιοσυγκρασία, είναι ικανός για πολύωρη εργασία ακόμα και στις πιο απόκρημνες ορεινές περιοχές της πατρίδας του, όπου στο παρελθόν κυνηγούσε επίσης και το αγριοκάτσικο με επιτυχία.
Εναργής, ευφυής, ευγενής, στο κυνήγι ορμητικός, επίμονος, γενναίος και ακαταπόνητος (διάπονος), στο σπίτι ήπιος, υπάκουος, καλότροπος, συντροφικός, εύχαρις. Με τους ξένους συγκρατημένος, με τους οικείους τρυφερός, εκδηλωτικός και αφοσιωμένος, συμβιώνει ήρεμα με τα άλλα ζώα του σπιτιού και του αγροκτήματος (πάριππος = συνοδός των ιππέων κατά την αρχαιότητα) και γενικά η συμπεριφορά του είναι ισορροπημένη και αξιόπιστη. Ωριμάζει αργά και είναι έντονα ενστικτώδης. Οι αισθήσεις του είναι ιδιαίτερα οξυμένες και έχει μεγάλη αντίληψη, ζωντάνια και οξυδέρκεια. Παρατηρητικός, προσεκτικός, περίεργος και ερευνητικός, εκπαιδεύεται εύκολα στις εντολές με οπτικά σήματα και στον έλεγχο εξ’ αποστάσεως. Στην αρχαιότητα θεωρείτο άριστος στο κυνήγι της ελάφου, του αγριόχοιρου και αυτής της άρκτου. Η χρήση του σε φτερωτά θηράματα αντενδεικνύεται τελείως : κάνει το σκύλο νωθρό και αδιάφορο γιατί είναι κάτω από τις ικανότητές του. Είναι πλασμένος για την καταδίωξη και μόνο μέσα από αυτήν αναδεικνύεται σωματικά και διανοητικά.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Dachshund - Ντατσχάουντ - Λουκάνικο

Ο γνωστός σκύλος "λουκάνικο" είναι από τα πιο ζωηρά και έξυπνα σκυλιά. Απαιτητικός και πεισματάρης, μπορεί να κάνει κάθε τι για να τραβήξει την προσοχή μας. Συντροφικός, πιστός και καλόκαρδος σκύλος ιδιαίτερα με τα παιδιά, ο Ντάτς χάουντ είναι παιχνιδιάρης αλλά συχνά επιφυλακτικός με τους ξένους. Με την κατάλληλη εκπαίδευση από κουτάβι, μπορεί να μετριαστεί το πείσμα και το δύσκολο του χαρακτήρα του και να γίνει ένα αξιοθαύμαστο κατοικίδιο.

Είναι θαρραλέο σκυλί, πιστό, καλός κυνηγός και φύλακας. Του αρέσει το παιχνίδι, ειδικά με τα παιδιά. Είναι δραστήριο και ανεξάρτητο γι’ αυτό χρειάζεται εκπαίδευση από κουτάβι. Συνυπάρχει με άλλα ζώα αν έχει μεγαλώσει μαζί τους. Δεν έχει συναίσθηση του μεγέθους του και μπορεί να γίνει επιθετικό σε μεγαλύτερα σκυλιά.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Dalmatian -Δαλματίας

Το Δαλματίας, είναι σαφέστατα ένα παρδαλό σκυλί, με όμορφη διάπλαση, δυνατό, μυώδες, δραστήριο και με πολύ έξυπνη έκφραση. Έχει μεγάλη αντοχή σε συνδυασμό με ταχύτητα. Είναι φιλικό, κοινωνικό και θα γίνει ένας θαυμάσιος σύντροφος, για όποιον έχει το χρόνο να τον εκπαιδεύσει. Συνδέεται πολύ στενά με τον ιδιοκτήτη του, περισσότερο από άλλες ράτσες και εκφράζει έντονα τη δυσαρέσκειά του, όταν μένει μόνο.

Συνυπάρχει ειρηνικά με άλλα κατοικίδια που έχει μεγαλώσει μαζί τους αλλά παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά στα άλλα σκυλιά. Αυτή η ράτσα είναι απόμακρη με τους ξένους και είναι άριστος φύλακας, γαβγίζοντας μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Έχει τη δυνατότητα να εργαστεί ως εξολοθρευτής βλαβερών ζώων (ποντίκια κ.ά.), ιχνηλάτης, φύλακας, καθώς επίσης γίνεται πιστός σύντροφος.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Doberman - Ντόμπερμαν

Αυτό δεν είναι σκυλί για τον καθένα. Απαιτεί έναν ιδιοκτήτη που να είναι δίκαιος, ήρεμος και επιτακτικός. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να επιβληθεί με ευγενικό και υπομονετικό τρόπο. Αυτό το σκυλί είναι αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη του και τυφλά πιστό και υπάκουο. Είναι γεννημένος φύλακας είναι πολύ επιφυλακτικό με την παρουσία των ξένων. Είναι ενεργητικό, άφοβο, αποφασισμένο για όλα και σε εγρήγορση. Το Ντόμπερμαν απολαμβάνει την ανθρώπινη συντροφιά. Είναι υπερβολικά πιστό και υπερπροστατευτικό για την οικογένεια και την περιοχή του. Αυτή η ράτσα συνυπάρχει καλύτερα με τα μεγαλύτερα προσεκτικά και διακριτικά παιδιά. Δεν μπορεί να συνυπάρξει ειρηνικά με άλλα οικιακά κατοικίδια. Αυτή η ράτσα είναι περισσότερο ικανή να συνδεθεί με τον άνθρωπο και ιδιαίτερα με ένα μόνο μέλος της οικογένειας. Το Ντόμπερμαν απαιτεί τη συνεχή προσοχή και δεν είναι καλό να το αφήνουμε μόνο του για μεγάλες χρονικές περιόδους. Δεν συστήνεται σε άπειρο ιδιοκτήτη σκύλου. Είναι πολύ δραστήριο, χρειάζεται ευρύχωρη αυλή και να ασκείται τακτικά για να εκτονώνει την ενέργεια του.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Dogo Argentino - Ντόγκο Αρτζεντίνο

Είναι ένα γερό, δραστήριο, ευκίνητο σκυλί. Είναι ενεργητικό, θαρραλέο και πράγματι τρομακτικό στην υπεράσπιση του ιδιοκτήτη και της περιουσίας. Είναι ήρεμο, ειρηνικό, στοργικό, υπάκουο και γαβγίζει σπάνια. Είναι φιλικό σκυλί και πρέπει να είναι κοντά στον ιδιοκτήτη αλλά είναι επιθετικό προς άλλα σκυλιά. Απαιτείται αυστηρή αλλά με ευγένεια εκπαίδευση για αυτήν την μεγαλόσωμη αλλά ευαίσθητη ράτσα. Αυτή η ράτσα δεν είναι κατάλληλη για διαμέρισμα. Έχει ανάγκη άφθονης άσκησης και περιπάτου δυο φορές τουλάχιστον την ημέρα Το τακτικό βούρτσισμα είναι απαραίτητο και τα μάτια πρέπει να καθαρίζονται συχνά για να αποφευχθούν τα σημάδια.

Ο ντόγκο αρτζεντίνο είναι ένας πιστός σκύλος που αποτελεί ιδανικό φύλακα για την οικογένεια αλλά και για το σπίτι. Είναι πολύ καλός με τα παιδιά και του αρέσει πολύ το παιχνίδι. Είναι αρκετά έξυπνος και δυνατός. Εκπαιδεύεται εύκολα αλλά με την προϋπόθεση πως είστε υπομονετικοί αλλά και επιμένετε πάνω στην εκπαίδευση. Πρέπει να δείχνετε στο Ντόγκο ποιος είναι ο αρχηγός γιατί έχουν την τάση να κυριαρχούν και να αναλαμβάνουν τον έλεγχο.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Dogue de Bordeaux - Ντογκ ντε Μπορντώ

Το Ντογκ ντε Μπορντώ έχει έναν ήρεμο, υπομονετικό χαρακτήρα και είναι πιστό και αφοσιωμένο στην οικογένειά του. Λόγω του θάρους και της δύναμής του αποτελεί έναν εξαιρετικό φύλακα. Δένονται πολύ με το αφεντικό τους και είναι τρυφερά με τα παιδιά. Μπορεί να είναι πολύ επιθετικό με άλλα σκυλιά, ιδιαίτερα προς τα σκυλιά του ίδιου φύλου και για να αποτραπεί αυτή η συμπεριφορά θα πρέπει να κοινωνικοποιηθεί από νεαρή ηλικία.

Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε να εκπαιδεύετε το συγκεκριμένο σκύλο από μικρή ηλικία γιατί έτσι μπορεί να αντιληφθεί και να αφομοιώσει νέες εντολές πιο εύκολα. Γενικά στην εκπαίδευση θα σας δυσκολέψει λίγο λόγω του ότι πρόκειται για έναν πεισματάρη και ξεροκέφαλο σκύλο, αλλά εάν έχετε υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρετε.

Τους αρέσει να περνούν ώρες με τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Θέλουν να συμμετέχουν στης δραστηριότητες της οικογένειας και λατρεύουν τα παιδιά. Αν δεν παρακινήσετε τον συγκεκριμένο σκύλο να ασκηθεί δεν πρόκειται να το κάνει. Του αρκεί μια βόλτα στο πάρκο την ημέρα για να παίρενι τον αέρα του. Καλό θα ήταν όμως να του δίνετε συνεχώς νέες προκλήσεις έτσι ώστε να διατηρεί καλή σωματική και πνευματική κατάσταση.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Drahthaar - Ντρατχάαρ

Το Ντράτχααρ είναι ένας ξεχωριστός σκύλος φτιαγμένος για πολυσχιδή καθήκοντα που περιλαμβάνουν ένα πλήθος καθηκόντων όπως έρευνα, ιχνηλασία, φέρμα, απόρτ, ακολουθία ιχνών μέχρι και πνίξιμο μεγάλων θηλαστικών! Αν και είναι ένας σκύλος φέρμας που ανήκει στην ομάδα επτά (όπως όλοι οι σκύλοι φέρμας), αυτός είναι υποχρεωμένος να αποδίδει και σε καθήκοντα ιχνηλάτη! Δεν ταιριάζει σε όλους τους κυνηγούς όπως δεν ταιριάζουν και όλοι οι κυνηγοί σε αυτό.
Είναι ο σκύλος του μοναχικού κυνηγού που αναζητά έναν πολύ δυναμικό σύντροφο για «δύσκολα» κυνήγια στο πυκνό, στο νερό, στο δάσος και στο κρύο του χειμώνα. Το χρώμα του είναι συχνότερα καστανό σε σηκωτή απόχρωση, ανάμεικτο με άσπρο ή μαύρο-πολύστικτο.

Σήμερα η φυλή έχει εξελιχθεί σε έναν ευφυή, και έτοιμο να εργαστεί σκληρά για το κυνήγι σκύλο , αλλά και σε ένα οικογενειακό σκυλί. Έχουν γενικά έναν υψηλό βαθμό πάθους για τo ανατεθέν έργο, μεγάλη αντοχή , και τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν στην εργασία όλη την ενέργεια και την προσοχή τους. Αν και τα περισσότερα κουτάβια είναι γεννημένα με την έμφυτη φυσική ικανότητα να φερμάρουν, να επαναφέρουν, να είναι συνεργάσιμα, αυτά τα σκυλιά χρειάζονται κανονικά κάποιες διαδικασίες για την κατάρτιση και την καθοδήγηση που θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν πληρέστερα την δυνατότητά τους. Αναπαράγονται για να εργαστούν , να είναι σύντροφοι, και όταν τους επιτρέπεται , να συμμετέχουν σε έναν ενεργό τρόπο ζωής.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Dutch Shepherd - Ολλανδικό Ποιμενικό

Οι Βελγικοί Ποιμενικοί Σκύλοι αποτελούν μια μοναδική περίπτωση στον κόσμο των καθαρόαιμων, επειδή υπάρχουν τέσσερις τύποι που όλοι έχουν διαφορετικό τρίχωμα και χρώμα. Ένας ισορροπημένος σκύλος μέσων διαστάσεων, με αρμονικές αναλογίες, έξυπνος, αγροτικός, συνηθισμένος στη ζωή στο ύπαιθρο, φτιαγμένος να αντέχει στις κακές καιρικές συνθήκες των εποχών και τις ατμοσφαιρικές μεταβολές, που είναι τόσο συχνές στο βελγικό κλίμα. Με την αρμονία της σωματικής του διάπλασης και το περήφανο κράτημα του κεφαλιού του, ο Βελγικός Ποιμενικός Σκύλος πρέπει να δίνει την εντύπωση εκείνης της ρωμαλέας κομψότητας που έγινε η κληρονομιά των επίλεκτων αντιπροσώπων μιας ράτσας εργατικών σκυλιών. Πέρα από την εγγενή ικανότητα να φυλάει κοπάδια, έχει την πολύτιμη ιδιότητα να είναι ο καλύτερος φύλακας της ιδιοκτησίας. Όταν χρειάζεται, υπερασπίζεται ανυποχώρητα και με ζέση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, το αφεντικό του. Είναι άγρυπνο και προσεκτικό, η ματιά του είναι ξύπνια και ερευνητική, υποδηλώνοντας την ευφυΐα του.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
English Bulldog - Αγγλικό Μπουλντόγκ

Το μπουλντόγκ (γνωστό και ως αγγλικό μπουλντόγκ) , είναι φιλικό, ήρεμο και του αρέσει η ξάπλα στον καναπέ!! Μπορεί να περάσει μια ολόκληρη μέρα ξαπλωμένο στον αγαπημένο του καναπέ. Είναι πεισματάρικο και δεν υποχωρεί. Εάν δεν θέλει να κάνει κάτι θα πρέπει να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια για να το πείσετε να το κάνει. Έχει ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά και είναι πολύ καλό μαζί τους. Είναι δεκτικό και περιμένει μεγάλη προσοχή και αγάπη από την οικογένεια.

Το μπούλντογκ είναι ο πιό ωραίος ασχημάντρας της υφηλίου. Απίθανος σε εκφράσεις και ροχαλητό, λόγω της μύτης του, πάντα σε ακολουθεί κατά πόδας και έτοιμος να σε υπερασπιστεί. Αλλά βαριέται εύκολα και πάντα είναι για αυτόν "ώρα για έναν υπνάκο". Μην τα ξυπνάτε ποτέ φωνάζοντας το όνομά τους γιατί κοιμούνται βαθιά και τρομάζουν μετά. Πάντα με χάδι και τρυφερότητα και θα σας λατρέψουν. Στις δύσκολές στιγμές, αν χρειαστεί να σας υπερασπιστεί θα το κάνει μέχρι τελικής πτώσης, δικής του.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
English Sheepdog - Αγγλικός Ποιμενικός

Το παλιό αγγλικό τσοπανόσκυλο είναι ένα σκυλί που θα το αναγνωρίσετε αμέσως ακόμα και από μακριά. Το λευκό του κεφάλι και το γκρίζο σώμα, η καμπουριαστή πλάτη και το χαρούμενο πηδηχτό περπάτημα είναι τα χαρακτηριστικά της ράτσας του.
Ο παλιός Αγγλικός ποιμενικός ή αλλιώς μπόμπ ταιλ (bobtail) είναι ένας σκύλος με ιδιαίτερα καλό χαρακτήρα, κοινωνικός και ευχάριστος. Τα μαλλιά που σκεπάζουν μάτια και η χαρακτηριστική του παιχνιδιάρικη διάθεση το κάνουν να ξεχωρίζει από πολύ μακριά.Η ουρά του παλιά κοβόταν γιατί υπήρχε ένας νόμος που φορολογούσε όσους είχαν σκύλο που είχε ουρά. Μετά κοβόταν για τις εκθέσεις σκύλων αλλά τελευταία η ουρά δεν κόβεται και τι καλά που κάνει που δεν κόβεται.Τα κουτάβια γεννιούνται με ένα άσπρο και ένα μαύρο γούνινο παλτό αλλά στην πορεία το μαύρο γκριζάρει.Το αγγλικό παλιό ποιμενικό έχει μια διάθεση να μαζεύει σε κοπάδι οτιδήποτε και το κάνει με ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο τρόπο.Προσπαθεί ακόμα να μαζέψει σε κοπάδι και ένα τσούρμο παιδιά τόσο χαριτωμένα και ευδιάθετα που μας κάνει να γελάμε.Μέσα στο σπίτι μπορεί να αράζει σε μια γωνιά με τις ώρες ή καλύτερα για εκείνο σε μια γωνιά του καναπέ. Είναι και θα είναι για πάντα ένας χαμογελαστός μπούλης που θα σας αλλάζει την ζωή.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
English Springer Spaniel - Σπρίνγκερ Σπάνιελ

Είναι ένα σκυλί που είναι φιλικό με τους ανθρώπους και ιδιαίτερα με τα παιδιά, ειδικά όταν τα συνηθίσει. Γίνεται εύκολα μέλος της οικογένειας, τα πάει καλά με τα άλλα ζώα, ειδικά αν μεγαλώσουν μαζί, αλλά καλό είναι να μην υπάρχουν πουλιά στο σπίτι, επειδή είναι από τη φύση του κυνηγόσκυλο. Είναι σκύλος δραστήριος, γεμάτος ενέργεια και γι’ αυτό χρειάζεται αρκετή άσκηση. Κοιμάται εκτός σπιτιού, έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής, είναι συνεργάσιμος και γι’ αυτό εκπαιδεύεται εύκολα. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα.

Γεννημένος αθλητής. Ένας από τους πιο πολυτάλαντους σκύλους της οικογένειας των Σπάνιελ, το Αγγλικό Σπρίνγκερ παίρνει διαγωγή κοσμιωτάτη τόσο στους κυνηγότοπους όσο και στη ζωή της πόλης.


Μία από τις πολλές ράτσες σπάνιελ, το Αγγλικό Σπρίνγκερ είναι ένας κυνηγετικός σκύλος στενά συνδεδεμένος με τις Βρετανικές Νήσους και παρά το ότι θεωρείται «αγγλικής κατασκευής», οι περισσότεροι κυνολόγοι συμφωνούν πως τα σπάνιελ κατάγονται από την Ισπανία, όπως και τα Γαλλικά Επανιέλ. Απόγονος του αρχαίου Φηλντ Σπάνιελ που τώρα εξαφανίζεται, το Εγγλέζικο Σπρίνγκερ υπάρχει από αιώνες στην Αγγλία και χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια επιλεκτικών ζευγαρωμάτων για να σταθεροποιηθεί ο τύπος που αναγνωρίζεται στις μέρες μας ως Αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Epagneul Breton - Έπανιέλ Μπρετόν

Είναι τρυφερό σκυλί που δένεται πολύ με τον ιδιοκτήτη, είναι ευγενικό και ιδιαίτερα φιλικό με τα παιδιά. Διαθέτει πολύ ενεργητικότητα, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η καθημερινή βόλτα και η μέτρια άσκηση. Μπορεί να κοιμηθεί εκτός σπιτιού και μπορεί να προσαρμοστεί στην ζωή σε διαμέρισμα. Έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής. Το τρίχωμά του θέλει βούρτσισμα και περιποίηση.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Fox terrier - Φοξ Τερριέ

Είναι ζωηρά, δραστήρια, γεμάτα ενέργεια σκυλιά, πάντα σε εγρήγορση. Εκπαιδεύονται εύκολα. Αγαπούν την οικογένεια και τους αρέσει να παίζουν με τα παιδιά και να κάνουν σκανταλιές. Είναι έμφυτη η τάση τους να κυνηγάνε ότι κινηθεί και γίνονται επιθετικά στα άλλα σκυλιά, ανεξαρτήτως μεγέθους. Πρέπει να κυκλοφορούν με λουρί επειδή είναι επιθετικά και κυνηγάνε ότι κινείται, έχουν μανία να σκάβουν και δεν σταματάνε να το κάνουν, εκτός αν έχουν εκπαιδευτεί από μικρά.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να γνωρίζουμε για το Φοξ Τεριέ είναι ότι αν και θεωρείται πολύ καλό οικογενειακό κατοικίδιο, είναι επιθετικό με τα παιδιά. Για αυτό τον λόγο δεν πρέπει ποτέ να ξεφεύγει από την εποπτεία σας όταν τα παιδιά βρίσκονται τριγύρω. Ένα άλλο στοιχείο είναι το υπερβολικό γαύγισμα. Γαυγίζουν οτιδήποτε καινούργιο αντικρύσουν, άνθρωπο ή ζώο, πράγμα που μπορεί να ενοχλήσει σε μεγάλο βαθμό τους γείτονές σας ή και εσάς. Οπότε καλό θα ήταν να μην παραμελείται στην αυλή και όταν συμβαίνει αυτό να υπάρχει άμεση αντίδραση από εσάς για να περιοριστεί το γαύγισμα του.Κοιμούνται μέσα στο σπίτι και επειδή είναι δραστήρια χρειάζονται άσκηση με πολλές εναλλαγές γιατί βαριούνται εύκολα.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
French Bulldog - Γαλλικό Μπουλντόγκ

Αν και η όψη του το κάνει να φαίνεται μοχθηρό εντούτοις, είναι πολύ φιλικό. Αγαπά τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Δεν γαβγίζει συχνά και ποτέ χωρίς λόγο. Είναι πιστό, κοινωνικό και υπομονετικό σκυλί.

Είναι σκύλος συντροφιάς και μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα. Δένεται με την οικογένεια και είναι γενικά ήσυχο στο σπίτι. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη άσκηση και το φαγητό του είναι μέτριας ποσότητας.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Great Dane - Μεγάλος Δανός

Μεγάλη και επιβλητική η εμφάνιση του Great Dane διαψεύδεται από τον φιλικό χαρακτήρα του. Η φυλή συχνά αναφέρεται ως ευγενικός γίγαντας. Μεγάλοι Δανοί είναι γενικά καλά διατεθειμένοι προς άλλα σκυλιά, άλλα και κατοικίδια ζώα και στους ανθρώπους. Απέναντι στους ξένους είναι ευγενικοί και φιλικοί και αυτό προφανώς είναι μια εξαίρεση για αυτή την μεγαλόσωμη φυλή. Σε γενικές γραμμές δεν παρουσιάζουν επιθετικότητα Ο Μεγάλος Δανός είναι ένας πολύ ευγενή και τρυφερό ζώο με την κατάλληλη φροντίδα και εκπαίδευση. Ένας μεγάλος Δανός έχει μεγάλη αγάπη για τα μικρά παιδιά και θέλει μια αγαπημένη οικογένεια εφόσον μεγαλώνει στην οικογένεια από κουτάβι. Ωστόσο, εάν δεν κοινωνικοποιηθεί από κουτάβι μπορεί να είναι πολύ επιθετικά προς άλλα σκυλιά.

Εξαιρετικά ευφυής και με έντονη προσωπικότητα, ο Μεγάλος Δανός αναζητά τη συντροφιά καθημερινά. Του αρέσει η μεγάλη φυσική άνεση και έχει ανάγκη από ένα ζεστό μέρος για να κοιμάται. Μια γωνιά στον καναπέ, δίπλα στους δικούς του ανθρώπους, είναι η πιο αγαπημένη του θέση. Θέλει να είναι ισότιμο μέλος της οικογένειας και, λόγω της μεγάλης του υπερευαισθησίας, αν νιώσει απόρριψη μπορεί να μαραζώσει και να πεθάνει.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Great Pyrenees - Ορεινός Πυρηναίων

Είναι ένα θαρραλέο, ψύχραιμο, ατρόμητο και δυνατό σκυλί. Έχει μεγάλη αντοχή, είναι ήρεμο, τρυφερό, αφοσιωμένο και πιστό. Τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά και θέλει να γίνει μέλος της οικογένειας, Δεν είναι επιθετικό αλλά λόγω εμφάνισης εμπνέει σεβασμό και είναι από τη φύση του φύλακας. Ανήκει στα σκυλιά που κοιμούνται έξω από το σπίτι.
Πρόκειται για έναν σκύλο που ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην εκπαίδευση, αν δεν είναι μηχανική, αλλά του προσφέρει ενδιαφέρουσα ικανοποίηση. Η έλλειψη κοινωνικής ζωής οδηγεί τον περήφανο αυτό σκύλο σε αντικοινωνική συμπεριφορά, ανία και μαρασμό. Δεν μπορεί να ζήσει απομονωμένος από τους ανθρώπους και δεν ανέχεται τη σκληρότητα και τη βία. Επίσης, η ανεξάρτητη φύση του προϋποθέτει έμπειρο χειρισμό από τον ιδιοκτήτη του.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Greek Harehound - Ελληνικός Ιχνηλάτης

Ο ελληνικός ιχνηλάτης αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι και καμάρι της ελληνικής παράδοσης και ιστορίας που πρέπει όλοι μας να το διαδώσουμε και να το προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού. Ένα σκυλί πραγματικά ακούραστο, έξυπνο και αποδοτικό και σαν κυνηγόσκυλο και σαν φύλακας και σαν ζώο συντροφιάς. Το να το βλέπεις να τρέχει και να σταματά απότομα για να σου δείξει το θήραμα είναι πραγματικά υπέροχο! ένα σκυλί της ελληνικής παράδοσης και γης εναρμονισμένο με τον τόπο και τους ανθρώπου , που ζητάει ελάχιστα και δίνει τα μέγιστα χωρίς ποτέ να θυμώσει ή να φύγει από τον άνθρωπο που το ταίζει. Φερθείτε του με σεβασμό σε αυτό το διαμάντι της ελληνικής κυνηγητικής παράδοσης.Ένα πραγματικά όμορφο σκυλί με τα μακριά του αυτιά και το μαύρο παλτό στη ράχη του, με τα έξυπνα μάτια του που "αλωνίζουν" το μέρος της θήρας του και την ουρά του που δεν σταματάει λεπτό να κουνιέται.
Εξαιρετικά αφοσιωμένος, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, έχει ιδιαίτερα προσόντα, είναι πολύ ευγενικός στους τρόπους του, φιλικός και στοργικός. Πληγώνεται όταν παραμελείται και μπορεί να γίνει επιθετικός. Αγροτόσκυλο, με γερό και ελαφρύ σκελετό, είναι πολύ γρήγορος στο τρέξιμό του και πολύ αποδοτικός στην κυνηγετική συνήθως εργασία του. Το σώμα του είναι δυνατό και μυώδες, αλλά ποτέ δεν υπερβαίνει τα κιλά του λόγω της υπερκινητικότητάς και της επιμονής του.
Έχει την ικανότητα να ασκεί μοναχικό αλλά και αγελαίο κυνήγι κι ενώ δεν προκαλεί καβγάδες, στις αψιμαχίες είναι φοβερός μαχητής.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Greek Kokoni - Κοκόνι

Σκύλος συντροφιάς, σκύλος ειδοποίησης, φύλακας μικρών οικόσιτων ζώων. Τον βρίσκουμε σε πολλά αγγεία και παραστάσεις των παππούδων μας πότε να κυνηγάει κάποιο ποντικό και άλλοτε να παίζει με τα μικρά παιδιά του σπιτιού. Το μικρόσωμο Κοκόνι το βρίσκουμε σε όλο τον Ελλαδικό χώρο.
Μικρόσωμο σκυλί με όχι πολύ μακρύ τρίχωμα στο πρόσωπο και στο εμπρός μέρος των ποδιών του αλλά με πολύ και μακρύ τρίχωμα στην ουρά του και στο πίσω μέρος των ποδιών του όπως και στη κοιλιά του. Έχει μεγάλα μάτια και καμαρωτό περπάτημα και πεφτά τα αυτιά που του δίνουν ένα αέρα αριστοκρατίας. Το δέρμα του είναι σφιχτό πάντου, σε όλο του το σώμα και δεν κάνει σακκούλες στο λαιμό , όπως σε άλλες φυλές. Γαυγίζει για να σας ειδοποιήσει ότι κάτι συμβαίνει και είναι αεικίνητο και αστραποβόλο.
Είναι τόσο χαριτωμένο και έξυπνο που δεν το διάλεξαν τυχαία οι προγονοί μας για συντροφιά στα σπίτια τους. Πάντα χαρούμενο, ανεξάρτητο και φουντωτό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το πεκινουά ή ένα τεριέ. Η μουσουδίτσα του μοιάζει λίγο με της αλεπούς αφού είναι μακριά και το σώμα του είναι λίγο πιό μακρύ από το ύψος των ποδιών του. Αλλά αυτό που σε κερδίζει αμέσως είναι τα μεγάλα και καθαρά μάτια του. Μιά ακόμα λεπτομέρεια, έχει πολύ καλή υγεία και δεν θα σας απασχολήσει ούτε με τα μάτια , ούτε με τα οστά του. Αυτό είναι το κοκόνι,η μικρόσωμη ελληνική ράτσα συντροφιάς.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Greek Molossus of Epirus - Μολοσσός της Ηπείρου

Ο ελληνικός μολοσσικός σκύλος ξεκουράζεται την ημέρα και το βράδυ μένει άγρυπνος. Περιπολώντας στην περίμετρο της περιοχής τους, οι σκύλοι θα γαβγίζουν μέσα στη νύχτα για να κάνουν κατανοητό στα αρπακτικά ότι υπάρχει φρουρός. Όταν αντιληφθούν αρπακτικό ο ελληνικός μολοσσός κάνει μία κλιμακωτή επίδειξη των προστατευτικών συμπεριφορών του. Το γάβγισμα δυναμώνει για να ακουστεί σαν συναγερμός που θα ξυπνήσει το βοσκό σε πιθανό κίνδυνο και θα κάνει το κοπάδια να συγκεντρωθεί. Οι σκύλοι μπαίνουν ανάμεσα στο κοπάδι και στην απειλή που πλησιάζει και γρυλίζουν ή γαβγίζουν με ιδιαίτερη αγριότητα, σα να λένε «σταμάτα για να μη σε σταματήσω εγώ!». Εάν η απειλή επιμένει η ομάδα των ελληνικών μολοσσών θα χωρίσει τα καθήκοντα της προστασίας.

Ο πρώτος σκύλος μπορεί να τριγυρίζει για να αναγνωρίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τον κίνδυνο, αφήνοντας πίσω την ομάδα των άλλων απασχολημένη με το πώς θα εμποδίσει τις απόπειρες διάσπασης του κοπαδιού και της απομόνωσης κάποιου προβάτου. Σε αυτές τις ακραίες περιπτώσεις, όταν οι σκύλοι είναι σίγουροι ότι οι εισβολείς δεν θα εμποδιστούν και ότι υπάρχει πραγματική απειλή για την ζωή του κοπαδιού, ο πρώτος σκύλος θα επιτεθεί στον πρώτο λύκο πολεμώντας μέχρι θανάτου. Εάν χρειαστεί ο ελληνικός μολοσσός μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικο λύκο.

Σκεπτόμενοι ανεξάρτητα Σε αντίθεση με το ροτβάιλερ και τον γερμανικό ποιμενικό, ο ελληνικός μολοσσός δεν εκτρέφεται ειδικά για να είναι υπάκουος στον άνθρωπο, όπως οι παρόμοιες ράτσες φύλακες. Παρόλο που το ροτβάιλερ οδηγούσε το κοπάδι των βοοειδών ή έσπρωχνε το κάρο του αμαξά και ο γερμανικός ποιμενικός οδηγούσε τα πρόβατα ή φύλαγε τη στρατιωτική βάση, οι ράτσες αυτές κοίταζαν τον άνθρωπο για να τους δώσει οδηγίες και ενεργούσαν σύμφωνα με την εντολή του αφεντικού τους. Αντιθέτως οι βοσκοί στα βουνά τις Ελλάδας εκτρέφουν σκύλους που δουλεύουν κοντά τους και τους αντιλαμβάνονται και έχουν ανεξάρτητη σκέψη σε βαθμό ώστε να εκτελούν την εργασία τους χωρίς να παίρνουν οδηγίες.

Πρόκειται για μια καθαρά ελληνική φυλή, που εκτράφηκε και χρησιμοποιήθηκε, από την αρχαία ελληνική φυλή των Μολοσσών, στην κλασσική εποχή, αλλά και αργότερα, από τον Μέγα Αλέξανδρο, στις εκστρατείες του, που διέδωσαν το ελληνικό πολιτισμό και πνεύμα, στον τότε γνωστό κόσμο.Υπέροχα σκυλιά, σκληραγωγημένα και πιστά απαραίτητο εργαλείο των κτηνοτρόφων και όχι μόνο. Σαν σκυλιά συντροφιά είναι ιδανικά παρ όλο τον όγκο τους γιατί είναι στωικά και υπομονετικά αλλά κατα βάθος έιναι ευαίσθητα σκυλιά και περιμένουν τουλάχιστον την προσοχή σας έστω και για λίγο.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Greek Sheepdog - Ελληνικός Ποιμενικός

Ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος εκτρέφεται αιώνες τώρα, κυρίως για τη φύλαξη κοπαδιών, στις ορεινές περιοχές της χώρας μας.Είναι σκύλος ρωμαλέος, με καλή σωματική διάπλαση που την χαρακτηρίζει ο ισχυρός σκελετός και η καλή μυϊκή κάλυψη, ικανός να κινείται όλη μέρα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε δύσβατες περιοχές και με τις ελάχιστες απαιτήσεις σε τροφή και ν’ αντιμετωπίζει τα αγρίμια που απειλούν τα κοπάδια, είτε με καταδίωξή τους, είτε με συμπλοκή σώμα προς σώμα. Η παρουσία του στο κοπάδι δεν ενοχλεί τα ζώα με τα οποία αναπτύσσει σχέσεις αρμονικής συμβίωσης και ένστικτο προστασίας, το οποίο εκδηλώνει έντονα με απωθητικές ενέργειες στην παρουσία οποιουδήποτε εισβολές στον ζωτικό του χώρο.
Οι ιδιαιτερότητες του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μορφολογίας, αλλά και της συμπεριφοράς του. Οι ελληνικοί ποιμενικοί είναι σκύλοι που έχουν αντοχή, μυϊκή δύναμη, ένστικτο φύλαξης και καταδίωξης αλλά και δυνατότητα προσαρμογής σε αντίξοες συνθήκες (πείνα, δύσκολες καιρικές συνθήκες κλπ.).
Ο καθαρόαιμος ελληνικός ποιμενικός σκύλος αποτελεί έναν άριστο φύλακα που προλαμβάνει τις ζημιές από άγρια ζώα στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο.

Στον ποιμενικό χαρακτήρα του ζώου διακρίνεται η ανεξαρτησία δράσης, η υψηλή αίσθηση του ζωτικού χώρου, το έντονα αναπτυγμένο ένστικτο προστασίας στο κοπάδι, η επιθετικότητα προς τα άγρια ζώα, το θάρρος, η πίστη στην ομάδα και η αφοσίωση.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Greek White Sheepdog - Λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο

Η αριστοκρατική του εμφάνιση «κλέβει» την παράσταση. Δυνατό και πολύ έξυπνο το λευκό ελληνικό τσοπανόσκυλο αποτελεί τον ιδανικό φύλακα κοπαδιών. Είναι ιδιαίτερα φιλικός με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του, στους οποίους εμφανίζει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό, που επιφυλάσσει στους εισβολείς του χώρου, που εποπτεύει. Δεν είναι ιδιαίτερα βαρύς, έχει σχετικά μακριά άκρα, είναι ευλύγιστος και γρήγορος. Το λευκό Ελληνικό Τσοπανόσκυλο, όπως μαρτυρά και το όνομα του, εξυπηρετεί τους σκοπούς των βοσκών, στους οποίους προσφέρουν και μια μοναδική αίσθηση συντροφικότητας.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Greyhound - Γκρέι Χάουντ

Πρόκειται για μια ήπια και έξυπνη φυλή που ο συνδυασμός της μακριά, ισχυρά πόδια, βαθύ στήθος, ευέλικτη σπονδυλική στήλη, και λεπτή κατασκευή της επιτρέπει να φτάσει με μέση ταχύτητα σε αγώνες άνω των 18 μέτρων ανά δευτερόλεπτο ή 63 χιλιομέτρων ανά ώρα. Στη μέγιστη επιτάχυνση, ένα λαγωνικό φτάνει σε μέγιστη ταχύτητα 70 χιλιομέτρων ανά ώρα σε απόσταση 30 μέτρων. Το μόνο άλλο ζώο που μπορεί να επιταχύνει γρηγορότερα σε μικρή απόσταση είναι ο γατόπαρδος , ο οποίος μπορεί να φτάσει ταχύτητες των 109 χιλιομέτρων ανά ώρα σε 30 μέτρα από την στιγμή της εκκίνησής του. Το ότι τρέχει τόσο γρήγορα οφείλεται στη κατασκευή του και στην μεγάλη του καρδιά. Είναι πολύ ωραία να τα βλέπεις να αναπτύσσουν τέτοια ταχύτητα αλλά είναι πολύ θλιβερό να τα εκτρέφουν μόνο για τις κυνοδρομίες με σκοπό το κέρδος. Αυτά τα σκυλιά έχουν πραγματικά μια μεγάλη "καρδιά" και δεν θα σας προδώσουν ποτέ αν τα επιλέξετε για συντρόφους στην οικογένειά σας.

Τα γκρι λαγωνικά αγαπούν τα παιδιά και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να περνούν ώρες μαζί τους. Κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε είναι πως επειδή είναι ευαίσθητα πλάσματα να τα παιδιά να είναι ευγενικά μαζί τους. Λατρεύουν να είναι το κέντρο της παρέας και θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν την προσοχή. Δεν θα πρέπει να μένουν μόνα τους για μεγάλες χρονικές περιόδους γιατί δεν αντέχουν τη μοναξιά. Δεν γαβγίζουν συχνά και γενικά είναι πολύ ήσυχα στο θέμα αυτό οπότε δεν είναι και οι καλύτεροι φύλακες. Αναμφίβολα είναι μια ράτσα σκύλων που έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Griffon - Γκριφόν

Η προσωπικότητα του Γκριφόν μοιαζει υπερβολικά με αυτή των Τεριέ αφού προέρχεται από αυτή την οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλόκαρδα και προσφιλή στους ιδιοκτήτες τους. Όπου πηγαίνει ο ιδιοκτήτης τους, το Γκριφόν θα ακολουθήσει αυτόματα. Στην πραγματικότητα, ο μικροσκοπικός αυτός σκύλος δεν προορίζεται τόσο πολύ να είναι ένα οικογενειακό κατοικίδιο ζώο δεδομένου ότι είναι σταθερός σύντροφος. Δεν έχει καλή αντίδραση όταν αφήνεται μόνος για μεγάλες χρονικές περιόδους.
Μέρος του λόγου που ένα Γκριφόν είναι τόσο εξαρτώμενο είναι η ευαίσθητη φύση του. Δεν είναι ένα υπερβολικά ντροπαλό ή επιθετικό ζώο και αρκετά συχνά διακρίνονται για τον αυτάρεσκο ή υπεράνω τρόπο που κοιτάζουν όταν είναι άνετα με τον κόσμο. Εντούτοις, στηρίζονται στη συνέπεια και σε ένα συγκρατημένο περιβάλλον για να λειτουργούν καλύτερα. Αυτό είναι ένας κύριος λόγος για τον οποίο δεν κάνουν ως οικογενειακό κατοικίδιο ζώο, ειδικά όταν υπάρχουν πολύ μικρά παιδιά στην οικογένεια. Είναι μια ράτσα που αγαπά να έχει όλη την προσοχή.
Ενώ αγαπούν να είναι το κέντρο της προσοχής, το Γκριφόν είναι απόλυτα ευτυχισμένο να έχει έναν σύντροφο ή δύο, είτε ένα άλλο σκυλί είτε άλλο μικρό κατοικίδιο ζώο. Η κοινωνικοποίηση από νεαρή ηλικία μπορεί να βοηθήσει στη σωστή συμπεριφορά του σκυλιού.
Η κοινωνικοποίηση είναι επίσης απαραίτητη για αυτήν την φυλή λόγω του σπάνιου βλέμματός της. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους περαστικούς να σχολιάσουν το Γκριφόν και να θελήσουν να ρίξει μια πιο στενή ματιά ή να προσφέρουν ένα ελαφρύ κτύπημα στο κεφάλι. Έτσι το Γκριφόν μπορεί να είναι προσεκτικό με τους ξένους και μπορεί να αισθανθεί απειλή. Μπορεί να ξεσπάσει απότομα στον ξένο και να επιτεθεί.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Irish Setter - Αγγλικό Σέτερ

Το Αγγλικό Σέττερ είναι αδύνατο, με δυνατά στήθη, έντονες γραμμές στα πόδια και στα πέλματα, καρφωτή ουρά και δυνατούς μυς. Το τρίχωμα έχει μια λεπτή λεία επιφάνεια η οποία προσθέτει ακόμα ένα στοιχείο σ’ αυτούς τους αριστοκρατικούς σκύλους.

Η οικογένεια των σέττερ περιλαμβάνει το κόκκινο ιρλανδικό Σέττερ, κόκκινο και λευκό Σέττερ της Ιρλανδίας. Πρόκειται για κυνηγετικα σκυλια, που εκτρέφονται για την αντοχή και τα αθλητικά τους επιτεύγματα. Αυτά τα σκυλιά περιγράφονται ως τζέντλεμαν από την φύση τους αλλά είναι δραστήρια σκυλιά και χρειάζονται χώρο να τρέξουν.

Μέσα στο σπίτι αράζουν με τις ώρες στο καναπέ. Μπορείτε να είστε ήσυχοι όταν είναι με τα παιδιά σας αλλά και με άλλα σκυλιά γιατί πολύ απλά έχει ένα χαρακτήρα τέτοιο που δεν του αρέσει να δημιουργεί προβλήματα. Ένας Αγγλικός θέλει να είναι ενεργό μέλος της οικογένειας και ζει και αναπνέει γι αυτό το λόγο. Σε συνδυασμό με την αγάπη και τη στοργή που θα του δείξουμε τότε θα γίνει πραγματικά δικός μας.

Είναι πολύ καλός μαθητής αν και πολλές φορές τον πιάνει το πείσμα του ή έχει όρεξη μόνο για παιχνίδι. Καλό θα ήταν να του δίνετε αφορμές για να χρησιμοποιεί το μυαλό του και να παραμένει σε εγρήγορση. Οι συνεχείς προκλήσεις από μέρου σας βοηθούν στη σωματική του κατάσταση αλλά και την πνευματική.

Αποτελεί πολύ καλό παρατηρητή και θα σημάνει συναγερμό με το γάβγισμα του για οτιδήποτε αντιληφθεί. Οπότε μπορείτε να βασιστείτε πάνω του για να σας ειδοποιήσει αν δει κάποιον εισβολέα. Παρόλα αυτά μην περιμένετε να τον ακινητοποιήσει κιόλας. Μπορεί να γαβγίσει στα πάντα και μετά να προσπαθήσει να παίξει μαζί τους. Επίσης δεν είναι και πολύ επιφυλακτικός με τους ξένους και γενικά του λείπει αρκετά το αίσθημα του κινδύνου.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Kangal - Κάνγκαλ

Το Κάνγκαλ είναι φυσικός φύλακας και προστάτης αγέλης, είτε αυτή είναι από ζώα είτε από ανθρώπους. Αν υπάρχουν περισσότερα από ένα τέτοια σκυλιά να φυλάξουν ένα κοπάδι θα έχουν ιεραρχία μεταξύ τους επιλλέγοντας τα ίδια τον αρχηγό τους.Αυτό φαίνεται όταν φυλάνε ένα κοπάδι πρόβατα, από την θέση που θα πάρει το κάθε σκυλί στο ίδιο το κοπάδι. Ο αρχηγός πάντα είναι σε σημείο που θα τα βλέπει όλα, πρόβατα και τα άλλα σκυλιά. Αν παρουσιαστεί απειλή, όπως κάποιος λύκος, ο αρχηγός ειδοποιεί το κοπάδι να έρθειόλο πίσω από αυτόν και τα άλλα σκυλιά να πάρουν θέση πίσω και δίπλα από αυτόν. Στην αρχή εκφοβίζει τον εισβολέα αλλά αν επιμένει επιτείθεται.Το δέρμα του και το μαλλί του τον προστατεύουν από τα τα δαγκώματα των λύκων και δεν έχει πάρει τυχαία το όνομα εξολοθευτής λύκων και τσακαλιών. Με τον ίδιο τρόπο φυλάει και τους ανθρώπους γιατί τους θεωρεί κοπάδι του. Ένα ήρεμο και αξιόπιστο σκυλί με ζηλευτές πρωτοβουλίες και νοημοσύνη. Λόγω της ανεξάρτητης φύσης του η εκπαίδευσή του πρέπει να γίνεται με ήπιο τρόπο σεβόμενος ο ιδιοκτήτης του και την νοημοσύνη του και την περήφανη φύση του. Παλιά έκοβαν τα αυτιά σε αυτό το υπέροχο ζώο επειδή νόμιζαν ότι θα το προφύλαζαν περισσότερο από τα δαγκώματα των λύκων. Αυτή η κακή συνήθεια στις μέρες μας ευτυχώς όσο πάει και εξαλείφεται.

Το Κάνγκαλ είναι το σκυλί με το πιό δυνατό δάγκωμα στο κόσμο.Παρ όλα αυτά είναι ξακουστό και για την ευγένειά του στα μικρά παιδιά και στην οικογένεια αλλά και στα ζώα που θα του δώσουμε να φυλάει. Με δυό κουβέντες, ένας ευγενής σωματοφύλακας με προδιαγραφές. Το Κάνγκαλ είναι ένα σκυλί με νοημοσύνη που θα χειριστεί καταστάσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Το περιβάλλον που θα ζήσει ένα τέτοιο σκυλί δεν έχει και τόση σημασία, αντέχει και στο κρύο και στη ζέστη. Εκείνο που έχει πιό πολύ σημασία είναι να έχει μια δουλειά να κάνει και κατά προτίμηση να φυλάει το κοπάδι του.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Kurzhaar - Κουρτσχαάρ

Το Κούρτσχααρ είναι ένα φιλικό και έξυπνο σκυλί, χαρούμενο και κοινωνικό. Αγαπά τα παιδιά και τα πάει καλά μαζί τους, αλλά όταν είναι κουτάβι μπορεί να είναι λίγο άγριο μαζί τους. Αν μάθει από μικρή ηλικία να είναι ευγενικό μπορεί να γίνει σπουδαίος σύντροφος για αυτά.
Τα αρσενικά είναι πιο κυριαρχικά και εξωστρεφή από τα θηλυκά. Και τα δύο όμως χρειάζονται έναν έμπειρο ιδιοκτήτη που μπορεί να επιβληθεί στο σκυλί. Συνήθως προσκολλάτε σε ένα άτομο.
Είναι πολύ έξυπνο και σε συνδυασμό με την ενέργεια που διαθέτει, δημιουργεί έναν σκύλο που χρειάζεται σωματική και πνευματική δραστηριότητα. Αν μεγαλώσει με άλλα σκυλιά και γάτες μπορεί να τα πάει καλά μαζί τους, αλλά επειδή είναι κυνηγός, μικρά ζώα όπως πουλιά, ερπετά, άλλα θηλαστικά μπορεί να τα θεωρήσει παιχνίδι.
Είναι ένα από τα πιο θορυβώδη κυνηγόσκυλα. Πρέπει να μάθει από μικρή ηλικία πότε είναι επιτρεπτό να γαυγίζει και πότε όχι.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Lhasa Apso - Λάσα Άπσο

Είναι ανεξάρτητο σκυλί, σε εγρήγορση και επιφυλακτικό με τους ξένους. Του αρέσει η ανθρώπινη συντροφιά.

Είναι πολύ χαριτωμένα, ευπροσάρμοστα, χαιδιάρικα, αγαπησιάρικα και ιδανικά σκυλιά για διαμερίσματα και σπίτια με παιδιά. Θέλουν χτένισμα καθημερινά και πολλές φορές κούρεμα, το μαλλί του μπερδεύεται συχνά και είναι κρίμα να έχεις ένα τέτοιο σκυλί και να είναι τσιβιασμένο. Ευτυχώς, δέχονται με ευχαρίστηση την περιποίηση αρκεί να μην τα πονάτε και να μην πάει βαθιά στο δέρμα η βούρτσα και τους τραυματίζει το δέρμα. Εκεί θα γίνει επιθετικό και θα κρύβεται συχνά. Θέλει από νωρίς κοινωνικοποίηση με τη βόλτα του για να μην γίνει μονόχνωτο και διεκδικητικό. Μπορεί να είναι ένα μικρό σκυλί αλλά πάντα χρειάζεται να μην παραμελείται και να έρχεται σε επικοινωνία και με άλλα σκυλιά του δικού του μεγέθους, ακόμα και με μεγαλύτερα προκειμένου να μην ζει μόνο με έναν άνθρωπο και να μην ξέρει ότι είναι και αυτό σκύλος.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Malinois - Μαλινουά

Η Φεράρι της οικογένειας των σκύλων

Ο Βελγικός Ποιμενικός “Malinois” διαθέτει μοναδικά προσόντα τα οποία τον κάνουν ξεχωριστό σε σχέση με τις άλλες φυλές σκύλων και τον κατατάσσουν στην κορυφή της επιλογής ενός σκύλου συντροφιάς αλλά και ενός τέλειου φύλακα. Η προσωπικότητά του, οι αθλητικές του ικανότητες, το θάρρος του, η εξυπνάδα του και η απόλυτη αφοσίωση που δείχνει στην ανθρώπινη οικογένειά του είναι η χρυσή «συνταγή» που χαρακτηρίζει το Μαλινουά, γι’ αυτό δικαιωματικά πήρε το παρατσούκλι «Η Φεράρι των σκύλων».

Οι Βελγικοί Σκύλοι είναι παγκοσμίως γνωστοί για την πολλαπλή χρησιμότητά τους, είτε ως οικογενειακά κατοικίδια, συνοδοί και σύντροφοι στη δουλειά, είτε ως σκύλοι διάσωσης από χιονοστιβάδες, όπου είναι ικανοί να εντοπίσουν σώματα ανθρώπων κάτω από πολλά μέτρα χιονιού, αλλά και ως σκύλοι εντοπισμού ναρκωτικών και, γενικά, ως αστυνομικοί σκύλοι ή σταρ της τηλεόρασης. Τελευταία δε, παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς επίδειξης σκύλων.

Ο Βελγικός Σκύλος, εξαιρετικά πιστός στην ανθρώπινη οικογένειά του, συχνά δεν νιώθει άνετα με ξένους και μπορεί να είναι κτητικός και προστατευτικός για κάθε μέλος ή για την ιδιοκτησία της οικογένειας. Είναι ένας σκύλος που αγαπά τη συντροφιά, βαριέται εύκολα και αν μείνει μόνος του για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να γίνει εξαιρετικά καταστροφικός. Χρειάζεται πνευματική διέγερση την οποία θα δεχθεί με ευκολία.

Το Μαλινουά λατρεύει τα παιδιά. Αν αναφερθούμε δε στα παιδιά της οικογένειάς του τότε θα διαπιστώσουμε ότι βρήκαν το φύλακα-άγγελό τους. Τα προστατεύει και παίζει μαζί τους. Είναι πολύ προσεκτικός στον τρόπο που κινείται όταν βρίσκεται κοντά τους και κάνει μεγάλη υπομονή όταν τα παιδιά «τον ταλαιπωρούν».

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Maltese - Μαλτέζ

Τα Μαλτέζ είναι σκύλοι οι οποίοι μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σας σας φίλοι μπορείτε να τους έχετε πάντα μαζί σας. Είναι μικροί σε μέγεθος και καλόβολοι. Τους αρέσει να είναι μαζί σας και κυρίως στην αγκαλιά σας. Αποτελούν ιδανική συντροφιά και είναι πολύ αφοσιωμένοι και πιστοί στον ιδιοκτήτη τους.

Είναι χαρούμενο, έξυπνο, πιστό και υπάκουο σκυλί, αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια.

Τα πάνε καλά με τους ξένους αν και στην αρχή είναι λίγο επιφυλακτικοί σκύλοι. Όσον αφορά άλλα ζώα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα και γενικά τα πάνε καλά. Γενικά γαβγίζουν και τους αρέσει. Ειδικά όταν κάποιος πλησιάζει στην πόρτα σας τότε αμέσως παίρνει μπρος ο συναγερμός γαβγίσματος! Αυτό είναι καλό βέβαια για εσάς γιατί δεν μπορεί να μπει κάποιος εύκολα στο σπίτι σας χωρίς να τον καταλάβετε.

Εάν λοιπόν είστε έτοιμοι να δώσετε στο μαλτέζ αγάπη και αφοσίωση τότε θα το κάνετε πραγματικά δικό σας.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Mastino Napolitano - Mαστίνο Ναπολιτάνο

Είναι από τη φύση του φύλακας και προστάτης του χώρου, δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριο ή ενεργητικό σκυλί. Είναι ήσυχο ήρεμο και φιλικό σκυλί και σαν σκυλί συντροφιάς είναι ευχάριστο.

Ο Μαστίφ Ναπολιτάνο ζει με την οικογένεια και τον ιδιοκτήτη του και πραγματικά γίνονται ένα. Του αρέσει να παίζει με τα παιδιά και έχουν εξαιρετική σχέση. Λατρεύει να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες της οικογένειας και αν παραγκωνίζεται νιώθει μοναξιά και καταλήγει λυπημένος.

Αν και είναι μεγάλος σκύλος και θα περιμέναμε έντονη φυσική δραστηριότητα, ο συγκεκριμένος σκύλος και αναλογικά με το μέγεθος του είναι αρκετά ήρεμος και έχει μέτριες ανάγκες άσκησης. Μια βόλτα στο πάρκο, μερικές φορές την εβδομάδα για τρέξιμο στο βουνό ή σε κάποια μεγάλη έκταση είναι αρκετά.

Δεν χρειάζονται αρκετή εκπαίδευση για προστασία, επειδή είναι από τη φύση τους σκυλιά φρούρησης και πάντα ήταν. Όπως και με κάθε φυλή, η κατάρτιση υπακοής είναι πολύ σημαντικό. Οι Ναπολιτάνοι είναι πολύ ανεκτική φυλή στον πόνο, που οφείλεται στο γεγονός ότι το δέρμα είναι χαλαρό στο σώμα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να ελέγχει τακτικά για τα προβλήματα υγείας,γιατί ένα τέτοιο σκυλί δεν συμπεριφέρονται διαφορετικά όταν τραυματιζονται ή αρρωσταίνουν. Επίσης, είναι γνωστό για την έκκριση σάλιου, ιδίως μετά την κατανάλωση φαγητού ή νερού ή αν είναι ενθουσιασμένοι.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
New Foundland - Νέας Γής

Το σκυλί της Νέας Γης είναι θρυλικό για την ηρεμία του και τον υπάκουο χαρακτήρα του, αλλά και τη δύναμή του. Είναι εξαιρετικά πιστά και ιδανικά σκυλιά εργασίας. Για αυτόν τον λόγο αυτή η φυλή είναι γνωστή ως "ευγενικός γίγαντας" ή το σκυλί νταντά. Έχουν συνήθως μια βαθιά αγάπη για τον άνθρωπο και είναι εύκολο να εκπαιδευθούν, αν τα ξεκινήσει κάποιος νωρίς. Είναι εξαιρετικά καλά με τα παιδιά, αλλά λόγω του μεγέθους τους σε πολύ νεαρές ηλικίες, τα παιδιά θα μπορούσαν να χτυπήσουν κατά λάθος. Ο σκύλος Newfoundland με το όνομα "Nana",ήταν ο αγαπημένος σκύλος φύλακας στο έργο Peter Pan. Το σκυλί της Νέας Γης είναι γενικά καλή με άλλα ζώα, αλλά το μέγεθός τους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αν δεν είναι εκπαιδευμένα.


Με τα παιδιά τα πάει πολύ καλά και δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα συμπεριφοράς ή επιθετικότητας απέναντι τους. Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε είναι πως λόγω του μεγάλου μεγέθους που έχει ο σκύλος αυτός μπορεί άθελά του να ρίξει ή να τραυματίσει ένα μικρό παιδί.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον αφήνετε μόνο του για πολύ χρονικό διάστημα και θα πρέπει να του αφιερώνετε κάποιες ώρες την ημέρα ώστε να μην βαρεθεί. Ένας τέτοιος σκύλος μπορεί να σας καταστρέψει τον κήπο μόνο και μόνο επειδή δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει. Επίσης καλό θα ήταν να ζει σε χώρο με υψηλή και γερή περίφραξη.

Για όσους από εσάς θέλετε αυτόν τον αγαθό γίγαντα θα πρέπει να ξέρετε πως εάν του δώσετε αγάπη πραγματικά θα σας δώσει τα πάντα.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Papillon - Παπιγιόν

Ο σκύλος παπιγιόν είναι ένα από τα πιο κατάλληλα σκυλιά για συντροφιά. Αυτός ο μικροσκοπικός σκύλος θα σας εκπλήξει με το πόσο δεκτικός, καλός και παιχνιδιάρης είναι. Τους αρέσει πολύ το παιχνίδι και καταναλώνουν όλη την ενέργεια τους σε αυτό. Γίνονται πολύ καλοί φίλοι με τα παιδιά αλλά χρειάζεται προσοχή μην τραυματιστεί λόγω του ότι είναι πολύ μικροσκοπικός σκύλος.

Ο Παπιγιόν είναι πολύ έξυπνος σκύλος και σίγουρα θα σας εκπλήξει με αυτή την αρετή του. Εκπαιδεύεται πολύ εύκολα και έχει τρομερή αντίληψη. Είναι από τους πιο ξακουστούς σκύλους από όλες τις ράτσες σκύλων σε αυτόν τον τομέα.

Είναι σκυλί συντροφιάς, φιλικό με τους ανθρώπους και ειδικά με τα παιδιά. Είναι υπάκουο και εκπαιδεύεται εύκολα. Είναι σκυλί που ζει στις συνθήκες της πόλης και κοιμάται εντός σπιτιού. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα και έχει ανάγκη λίγης τροφής και άσκησης.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Pekingese - Πεκινουά

Είναι σκύλος συντροφιάς, ο οποίος είναι επιφυλακτικός με τους ξένους, αγαπά την οικογένεια και ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα παιδιά και του αρέσει να παίζει μαζί τους. Είναι ανεξάρτητο σκυλί που δεν εκπαιδεύεται εύκολα, είναι ατρόμητο και διεκδικεί το δίκιο του. Του αρέσουν τα χάδια και ενώ δεν το προτιμά αντέχει τους μεγάλους περιπάτους.

Ένας πραγματικός φίλος και φύλακας, παρά το μικρό του μέγεθος. Θα σας ειδοποιήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει, φωνή, κούνημα ουράς, πόδια ακόμα και ελαφρό δάγκωμα, ότι κάτι δεν πάει καλά και ίσως ότι κινδυνεύετε. Απίθανο σκυλί παρά το μικρό του μέγεθος και πανέξυπνο. Αγαπάει με πάθος τον ιδιοκτήτη του και δεν θέλει και πολλά πολλά με τους ξένους. Παρ΄ όλα αυτά τα πάει καλά με τα παιδιά, τα δικά σας παιδιά που ζούν στο σπίτι μαζί του.

Ζουν με ευχαρίστηση μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα ή σε ένα τεράστιο σπίτι. Τους κάνει ακριβώς την ίδια αίσθηση. Γενικά δεν κάνουν αταξίες και πολλές φορές θα τους δείτε να απασχολούν τον εαυτό τους παίζοντας με το παιχνίδι τους χωρίς να μασάνε τα πολύτιμα αντικείμενα του σπιτιού σας!

Γενικά θέλουν αγάπη και στοργή και δεν τους αρέσει να μένουν στο περιθώριο. Αν είστε εντάξει μαζί τους τότε δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ κανένα πρόβλημα και θα γίνετε και οι καλύτεροι φίλοι.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Pinscher - Πίνσερ

Είναι σκύλος συντροφιάς, θα μπορούσε να γίνει καλός φύλακας αλλά δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος, είναι ατρόμητο, πιστό, κοινωνικό, αγαπάει την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά που προτιμά να παίζει μαζί τους. Εκπαιδεύεται εύκολα και θέλει να είναι με συντροφιά. Είναι ευπροσάρμοστο και το παιχνίδι μέσα στο σπίτι είναι αρκετό για να εκτονωθεί. Προσαρμόζεται εύκολα στους ρυθμούς της ζωής στην πόλη και κοιμάται εντός σπιτιού.

Το Πίντσερ είναι έναν σκύλος που μοιάζει με μικρότερη εκδοχή του Ντόμπερμαν. Οι δύο ράτσες όμως δεν συνδέονται μεταξύ τους και το Μίνι Πίντσερ προηπύρχε του Ντόμπερμαν. Είναι μικρά μυώδης σκυλιά με τετραγωνισμένες αναλογίες. Έχουν στενό κεφάλι και η μουσούδα τους προεξέχει.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Pointer - Πόιντερ

Τα πόιντερ είναι σκυλιά δείκτες,είναι συμπαθή σκυλιά, πιο ευτυχισμένα σε εσωτερικούς χώρους διαβίωσης παρά σε εξωτερικούς, ως μέρος της οικογένειας. Τα πόιντερ είναι στοργικα και πιστά. Το επίπεδο της επιθετικότητά τους είναι πολύ χαμηλό έως ανύπαρκτο και μπορούν να συνυπάρχουν ευτυχώς με άλλα σκυλιά και γάτες συχνά. Δεν είναι συνήθως εδαφικά, αν και το μέγεθος και ο μπόι τους θα εκφοβίσει τους περισσότερους ανθρώπους που έρχονται στην πόρτα τους.Τα πόιντερ είναι πολύ καλά με τα παιδιά, αν και μικρά παιδιά και νεαρά αδέξια Pointers δεν είναι συχνά ο καλύτερος συνδυασμός.

Ενώ οι δείκτες είχαν εκτραφεί να είναι κυνηγετικά σκυλιά, μπορεί να κάνουν επαρκή άσκηση με άλλα μέσα. Δεδομένου ότι είναι μια φυλή που τρέχει πολύ, η τακτική άσκηση είναι σημαντική για αυτά, όπως και για όλες τις αθλητικές φυλές. Μια καλά περιφραγμένη αυλή είναι ότι πρέπει για να κρατήσει με ασφάλεια ένα ποιντερ, δεδομένου ότι έχουν εκτραφεί για να κυνηγούν σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι τους. Όταν φεύγει η μέρα συνήθως μένουν καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους. Οι δείκτες είναι συνήθως σκυλιά του "καναπέ" ​​οι οποίοι χαλαρώσουν στις καρέκλες ή στούς καναπέδες της οικογένειας. Αυτό είναι ένα φυσικό σημείο που ξεκουράζονται για να αισθάνονται μέρος της οικογένειας.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε πως ο συγκερκιμένος σκύλος παρόλο που είναι κυνηγός μπορεί άνετα να συμβιώσει με μια οικογένεια και να γίνει μέρος αυτής. Το μόνο που θέλει από εσάς είναι αγάπη και καλή φροντίδα. Άμα του δώσετε αυτά τα δύο τότε θα τον έχετε κερδίσει ολοκληρωτικά. Θα κάνει τα πάντα για εσάς και θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος είτε κυνηγάτε είτε όχι.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Pomeranian - Πομεράνιαν

Τα Πομεράνιανς είναι συνήθως μια πολύ φιλική και ζωηρή ράτσα του σκύλου. Αγαπούν να είναι γύρω από τους ιδιοκτήτες τους και είναι γνωστό ότι το "παίζουν" προστάτες των αγαπημένων τους. Συνδέονται τόσο γρήγορα με τους ιδιοκτήτες τους, που μπορεί να υποφέρουν από άγχος αποχωρισμού, εάν δεν εκπαιδευτούν να περνούν λίγο χρόνο και μόνα τους. Είναι σε εγρήγορση και γνωρίζουν καλά τις αλλαγές στο περιβάλλον τους και γαβγίζει σε νέα ερεθίσματα. Αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μια συνήθεια να γαβγίζει υπερβολικά σε οποιαδήποτε κατάσταση. Είναι κάπως αμυντικά στην επικράτειάς τους και ως εκ τούτου θα γαυγίζουν όταν ακούσουν οποιοδήποτε εξωτερικό θόρυβο. Τα Πομεράνιαν είναι έξυπνα σκυλιά, ανταποκρίνονται καλά στην εκπαίδευση, και μπορεί με μεγάλη επιτυχία να πάρει ό, τι θέλουν από τους ιδιοκτήτες τους. Μπορούν γίνει αρκετά επιθετικά και κυρίαρχα, αν δεν είναι καλά εκπαιδευμένα.

Πρόκειται για μια από τις πιο ανεξάρτητες φυλές – μινιατούρα. Περήφανα και χαρούμενα μαθαίνουν κόλπα εύκολα αλλά χρειάζονται αποφασιστικό χειρισμό. Εξηγείστε τους πως εσείς κάνετε κουμάντο, αλλιώς θα γίνουν ανυπάκουα και απαιτητικά. Δεν ενδείκνυνται για μικρά παιδιά. Η υπερβολική παιδική ενασχόληση τα κάνει νευρικά και ευέξαπτα. Με μεγαλύτερα, καλότροπα, παιδιά θα τα πάνε περίφημα και με ηπερήλικες εξαιρετικά. Η ζωντάνια τους και το ταμπεραμέντο τους τα κάνει συμπαθή ακόμα και σε άτομα που δε συμπαθούν συνήθως τις φυλές – μινιατούρα.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Presa Canario - Πρέσα Κανάριο

H αυστηρή και μερικές φορές άγρια όψη ενός Dogo Canario δεν είναι παρά το περιτύλιγμα ενός σκύλου-προστάτη με «καρδιά μικρού παιδιού» που δε ντρέπεται να κρύψει την αγάπη του.

Σχέση ζωής αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα τέτοιο ζώο και τον ιδιοκτήτη του. Μια σχέση με έντονα συναισθήματα και απόλυτη αφοσίωση. Γιατί το Ντόγκο Κανάριο έτσι λειτουργεί. Αφοσιώνεται στον ιδιοκτήτη του, αλλά απαιτεί και την προσοχή του.
Θα υπομείνει τα πάντα, αρκεί ο ιδιοκτήτης του να του δίνει απλόχερα την αγάπη του.
Αυτός ο σκύλος δεν είναι εύκολη και γρήγορη επιλογή για τον επίδοξο κάτοχο ενός μεγαλόσωμου ζώου. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για κάποιον που θέλει να αυτό-επιβεβαιωθεί και να προβάλλει τον εαυτό του. Το Dogo Canario, έχει ισχυρή προσωπικότητα και θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.
Αντίθετα η φυλή, προσφέρεται για όποιον αναζητά έναν πιστό σύντροφο, για εκείνον που δεν φοβάται να υποχωρήσει στα «θέλω» του τετράποδου συντρόφου του, ενώ την ίδια στιγμή έχει την πυγμή να επιβληθεί σε ένα αρκετά ισχυρό σκύλο.

Ξεροκέφαλος και ισχυρογνώμων, αυτός ο σκύλος θα υπακούσει μόνο όταν ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιβληθεί. Από την άλλη όμως, δεν θα επιτρέψει σε κανένα να μπει στο χώρο του αφεντικού όταν εκείνος θα λείπει.
Αυτό δεν σημαίνει πως είναι ένα σκυλί χωρίς αντίληψη. Αντίθετα, έχει ιδιαιτέρως υψηλά κριτήρια. Στο βραδινό περίπατο καχύποπτα θα εξετάζει κάθε σκιά μόνο και μόνο για να προστατέψει, ενώ θα χοροπηδά παιχνιδιάρικα πάνω σε όποιον δείξει ότι έχει πραγματικά φιλικές διαθέσεις.
Πρόκειται για ένα σκύλο που πάντα προσπαθεί να σε ικανοποιήσει. Θα σου χτυπάει το τζάμι για να μπει να κάτσει δίπλα σου στον καναπέ και θα βρυχάται γιατί θέλει να μονοπωλεί τους ανθρώπους.
Στη λογική του είναι ξεκάθαρο πως έχει μόνο ένα ιδιοκτήτη. Θα προστατέψει την οικογένεια αν χρειαστεί αλλά θα υπακούσει απόλυτα σε έναν. Εκείνον με τον οποίο θα έχει δεθεί και θα του έχει επιβληθεί.
Η σχέση του με τα παιδιά είναι ιδιαίτερη, ειδικά αν έχουν μεγαλώσει μαζί. Θα ρίσκαρε και τη ζωή του, θα έφθανε στα άκρα, αν κάποιος τολμούσε να βλάψει την οικογένειά του.
Όλο αυτό το υψηλό ένστικτο φύλαξης, είναι φυσικό και δεν προέρχεται από εκπαίδευση.
Ένας ετοιμοπόλεμος φρουρός με «διαμαντένια» καρδιά, που διεκδικεί το χάδι και την προσοχή σας.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Pug - Παγκ

Τα Παγκ είναι μικροί αξιολάτρευτοι σκύλοι με μεγάλη καρδιά. Θεωρούνται κυρίως σκύλοι συντροφιάς και ένα πράγμα που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να χτίζουν τρομερή σχέση με τον ιδιοκτήτη τους. Τους αρέσει πολύ το παιχνίδι και λατρεύουν την αγκαλιά του ιδιοκτήτη τους.

Σημαντικός παράγοντας για ένα παγκ είναι η αγάπη που δέχεται από τον ιδιοκτήτη του. Δεν θέλει να τον παραμερίζουν και ζει για να κάνει παρέα με ανθρώπους αλλά και την οικογένεια. Θέλει να νιώθει ενεργό μέλος αυτής και μόνο έτσι μπορεί τελικά να είναι ευτυχισμένο.

Είναι ευπροσάρμοστο σκυλί που ζει σε διαμέρισμα. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή το καλοκαίρι γιατί υποφέρει με τη ζέστη και μπορεί να πάθει θερμοπληξία. Δεν του αρέσει ιδιαίτερα η άσκηση και ενώ έχει ανάγκη μικρής ποσότητας τροφής είναι λαίμαργο, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα του φαγητού για να μην παχύνει. Χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα επειδή μαδάει και πρέπει να καθαρίζεται συχνά τα πρόσωπο επειδή έχει τις πτυχές.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Rottweiler - Ροτβάιλερ

Εάν υπάρχει ένας σκύλος που μπορεί να σας προστατεύσει τότε το όνομα Ροτβάιλερ τα λέει όλα. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ιδανικού φύλακα. Υπάκουος, άριστος μαθητής στις εντολές και στην εκπαίδευση, πιστός, πανέξυπνος και ήρεμος όταν δεν χρειάζεται να επέμβει, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της ράτσας σκύλων.

Αναμφίβολα το Ροτβάιλερ είναι ένα δυνατό σκυλί με δυνατή προσωπικότητα. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να φυλάει και να προσέχει σπίτια ή οικογένειες καθώς είναι στο αίμα του να προστατεύει την οικογένεια και τον χώρο που ζει. Από κάθε άποψη είναι ένας όμορφος σκύλος με έντονο παρουσιαστικό και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για κανέναν ανεπιθύμητο να πλησιάσει.

Παρόλα αυτά τα ροτβάιλερ δεν είναι άγριοι σκύλοι που μπορούν να επιτεθούν στον οποιονδήποτε. Τους αρέσει να ζουν σε μια οικογένεια και μπορούν να κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν πόσο πιστοί και πόσο δοτικοί σκύλοι είναι. Λατρεύουν τα παιδιά και τους αρέσει πολύ να είναι μαζί τους. Εφόσον εκπαιδευτούν σωστά αποτελούν έναν σκύλο με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και συνήθειες. Δεν του αρέσει να γαβγίζει πολύ αλλά θα το κάνει μόλις δει κάποιον να πλησιάζει και δεν τον γνωρίζει. Με τους ξένους γενικά δεν έχει πρόβλημα αλλά σίγουρα αν δεν σιγουρευτεί για κάποιον δεν θα τον εμπιστευτεί.

Αποτελούν εξαιρετικούς μαθητές και μπορούν να εκπαιδευτούν πολύ εύκολα και με μεγάλη επιτυχία. Του αρέσει πολύ να ασκείται και να πηγαίνει βόλτες. Έτσι λοιπόν είναι σημαντική η καθημερινή βόλτα και η άσκηση γενικότερα. Εάν δεν ασκείται καθημερινά διοχετεύει ενέργεια και μπορεί να καταστρέψει το σπίτι σε λίγο χρονικό διάστημα από τη βαρεμάρα. Έτσι λοιπόν εάν θέλετε έναν σκύλο που θα σας προστατεύει και θα δίνει τα πάντα για εσάς τότε το ροτβάιλερ είναι μια ράτσα σκύλων γι εσάς.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Saint Bernard - Αγ. Βερνάρδου

Η συγκεκριμένη ράτσα είναι τρομερά φιλική και από τις πιο κατάλληλες για όσους έχουν οικογένεια. Αν βέβαια δεν σας πειράζει να έχετε στην οικογένεια σας ένα σκύλο που του τρέχουν τα σάλια, με πολύ τρίχωμα και που μπορεί με την τεράστια γλώσσα του να καθαρίσει όλα τα πιάτα από το μεσημεριανό φαγητό. Τα Αγ. Βερνάρδου είναι πανσίγνωστα για τη σχέση που μπορούν να αναπτύξουν με τα παιδιά. Είναι προσεκτικά μαζί τους και το μόνο που δεν θέλουν είναι να τα βλάψουν. Επίσης δείχνουν κατανόηση στους μικρούς μας φίλους και δείχνουν υπομονή και κατανόηση. Αν για παράδειγμα ένα παιδί αρχίζει να τραβάει την ουρά ενός σκύλου Αγ. Βερνάρδου τότε εκείνο δεν θα αντιδράσει βίαια σε καμία περίπτωση.

Ο κάτοχος ενός τέτοιου σκύλου θα πρέπει να αρχίσει από πολύ νωρίς την εκπαίδευση του καθώς είναι πανέξυπνα σκυλιά . Από την άλλη πλευρά με την ίδια ευκολία αναπτύσσει και κακές συνήθειες οπότε καλό θα ήταν να εκπαιδευτεί από μικρή ηλικία γιατί δεν θα θέλατε έναν τεράστιο γίγαντα να κάνει ότι θέλει μέσα στο σπίτι σας! Παρόλο που είναι πανέξυπνα σκυλιά όπως προαναφέραμε δεν είναι και από τα πιο εύκολα να τα εκπαιδεύσει κάποιος εξαιτίας του ότι τους αρέσει να είναι ανεξάρτητα και μερικές φορές είναι και πεισματάρικα. Η συγκεκριμένη ράτσα είναι γεννημένη να είναι ράτσα διάσωσης έτσι λοιπόν θέλουν καθημερινό κίνητρο και πνευματική εγρήγορση. Παρόλα αυτά δεν είναι και υπερκινητικά σκυλιά έτσι λοιπόν χρειάζονται κίνητρο για να εξασκηθούν. Δεν συγκινούνται από παιχνίδια έτσι λοιπόν πρέπει εσείς ο ίδιος να τα παρακινείτε με το να είστε εσείς το κίνητρο του για παιχνίδι.

Έτσι λοιπόν αν είστε έτοιμος να φιλοξενήσετε στο σπίτι σας έναν αγαθό γίγαντα που του αρέσουν λίγο οι αταξίες, ένα φύλακα γλυκό με την οικογένεια του δεν έχετε παρά να επιλέξετε τον Αγ. Βερνάρδου.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Samoyed - Σαμογιέντ

Τα Σαμογιέντ αποτελούν πολύ καλούς συντρόφους και αφοσιωμένους σκύλους. Θέλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο και θα κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Ακόμα και αταξίες. Αν δείτε το συγκεκριμένο σκύλο να συμπεριφέρεται σαν παιδί και να κάνει διάφορες αταξίες τότε να είστε σίγουροι πως το κάνει γι αυτό τον λόγο.

Είναι φιλικό σκυλί ιδιαίτερα με τα μεγαλύτερα παιδιά, έξυπνο, πιστό, ευγενικό, πρόθυμο, συνεργάσιμο και συνυπάρχει με άλλα ζώα αν έχει κοινωνικοποιηθεί. Επειδή είναι ανεξάρτητο χρειάζεται εκπαίδευση από νωρίς. Είναι δυνατό, γεμάτο ενέργεια σκυλί που βρίσκεται σε επιφυλακή και του αρέσουν τα παιχνίδια. Ανήκει στα σκυλιά που κοιμούνται εκτός σπιτιού. Επειδή είναι συνηθισμένο στην ανθρώπινη παρουσία είναι πολύ καλός σύντροφος, του αρέσει η ανθρώπινη συντροφιά, αγαπάει την οικογένεια και δένεται ιδιαίτερα με ένα άτομο. Η παρουσία του στο σπίτι είναι έντονη και απαιτεί να γίνει ενεργό μέλος της οικογένειας. Αν αισθανθεί παραμελημένο, χαρούμενο, λυπημένο το φανερώνει με γαβγίσματα. Επειδή είναι δραστήριο και ενεργητικό σκυλί χρειάζεται καθημερινά αρκετή άσκηση. Χρειάζεται εκπαίδευση από νωρίς για να κοινωνικοποιηθεί και να υπακούει.

Ο συγκεκριμένος σκύλος έχει ένα ακόμα χάρισμα. Καταλαβαίνει πότε ο κύριος του ή κάποιο μέλος από την οικογένεια δεν είναι καλά. Τότε παίρνουν μπροστά τα έξτρα χάδια για να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένο εάν δεν είστε και εσείς.

Δώστε στο συγκεκριμένο σκύλο αγάπη και τότε εκείνος θα σας δώσει όλο τον κόσμο.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Schnauzer - Σνάουτσερ

Αυτός ο συμπαθητικός Γερμανός είναι γνωστός για το πόσο πιστός και καλός είναι με την οικογένεια και τον ιδιοκτήτη του. Το ελεύθερο πνεύμα του αλλά και η εκπληκτική του εξυπνάδα τον κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα από πολλές άλλες ράτσες σκύλων.

Η εκπαίδευση υπακοής είναι σημαντική ώστε να έχετε σε έλεγχο τον σνάουτσερ. Ο λόγος είναι πως πρόκειται για έναν πολύ ενεργητικό σκύλο με αρκετά αυξημένες ανάγκες άσκησης. Του αρέσει να τρέχει, να παίζει και να κάνει συνεχώς πράγματα. Πρέπει να γνωρίζετε πως το να έχετε ένα τέτοιο σκύλο θα πρέπει να έχετε και χρόνο για να πραγματοπιείτε αυτή την ανάγκη γιατί αλλιώς θα βαρεθεί και θα αρχίσει να διοχετεύει την ενέργεια του στον να σας κάνει ανακαίνιση στο σπίτι!

Αυτός ο μικρός κατεργάρης θα σας μαγέψει με τη συμπεριφορά αλλά και με την αγάπη που θα έχει στο πρόσωπο σας. Θα είναι πάντα εκεί για εσάς και το μόνο που ζητάει από εσάς είναι να τον αγαπάτε. -

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Segugio - Σεγκούτσι

Ο ιταλικός ιχνηλάτης (segugio italiano) είναι σκύλος με πολύ καλή κατασκευή σκελετού και γι' αυτό το λόγο μπορεί να κυνηγά σε όλα τα ελληνικά εδάφη είτε πετρώδη είτε δασωμένα. Έχει μεγάλη αντοχή και λίγες απαιτήσεις για νερό.

Είναι σκυλί που με το που πιάνει ντορό θα το ακούσεις να γαυγίζει και να σε οδηγεί στο ξεφώλιασμα γρήγορα και με φωνή. Η δίωξή του είναι πάρα πολύ καλή ακόμα και σε ζεστές μέρες. Είναι υπάκουο και έχει επαφή με το αφεντικό του.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Sharpei - Σαρ Πέι

Ένας γνήσιος Σαρ Πέι είναι πολύ πιστός στον ιδιοκτήτη του. Συνήθως πρόκειται για παιχνιδιάρηδες σκύλους, γενναίους, γεμάτους ενέργεια με ισχυρή προσωπικότητα.

Είναι ένα φιλικό σκυλί, ήρεμο, ανεξάρτητο και πολύ αφοσιωμένο στην οικογένεια Του αρέσουν τα παιχνίδια και μπορεί να συνυπάρξει με άλλα ζώα αν μεγαλώσει μαζί τους. Είναι ευπροσάρμοστο σκυλί, φύλακας, πάντα σε εγρήγορση, επιφυλακτικό με τους ξένους και ιδιαίτερα ανεκτικό στα παιδιά της οικογένειας. Προσπαθεί να επιβληθεί αλλά γίνεται υπάκουο όταν καταλάβει ποιος είναι ο αρχηγός.

Εκεί που ίσως συναντήσετε ένα μικρό πρόβλημα είναι το μπάνιο. Αυτός ο σκύλος δεν κάνει εύκολα μπάνιο και δεν πρόκειται να τον πείσετε εύκολα. παρόλα αυτά είναι μια από τις πιο καθαρές ράτσες σκύλων που υπάρχουν και αυτό αντισταθμίζει κάπως την κατάσταση.

Αποτελεί καλό φύλακα αλλά δεν μπαίνει στη λίστα με τους καλύτερους φύλακες σκύλους. Αν κάποιος είναι στην πόρτα ή πλησιάσει την οικία σας θα σας ειδοποιήσει και σίγουρα θα προσπαθήσει να σας προστατέψει εάν χρειαστεί. Έχει παρατηρηθεί μάλιστα πως παρόλο που δεν γαβγίζει γενικά και είναι ήρεμος τις περισσότερες φορές, θα το κάνει αν διαισθανθεί κίνδυνο ή ότι κάτι δεν πάει καλά.Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Shiba Inu - Σίμπα Ίνου

Είναι ήρεμο, αξιοπρεπές, έξυπνο και ανεξάρτητο σκυλί. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι έμπειρος γιατί χρειάζεται από νωρίς κοινωνικοποίηση και τότε η εκπαίδευση γίνεται εύκολη. Δεν είναι φρόνιμο να κυκλοφορεί ελεύθερο (χωρίς λουρί) γιατί λόγω της κυνηγετικής του φύσης μπορεί να κυνηγήσει κάποιο άλλο ζώο και να χαθεί.

Τα Shiba είναι μια σχολαστική φυλή και αισθάνεται την ανάγκη να διατηρηθεί σε καθαρή κατάσταση. Μπορεί συχνά να δείτε να γλείφει τα χέρια και τα πόδια τους σαν μια γάτα. Μερικές φορές βγαίνουν από το δρόμο τους για να κρατήσουν τις γούνες τους καθαρές, και απολαύνει το μπάνιο ενώ δεν θα το δείτε να παίζει σε νερολακκούβες. Λόγω της σχολαστικής και περήφανη φύση τους, τα κουτάβια Shiba είναι εύκολο να ζουν στο σπίτι. Για να δίδάξει ο ιδιοκτήτης αυτά τα κουτάβια που πρέπει να πάνε για τουαλέτα αρκεί να του στερήσει ένα γεύμα.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φυλής είναι το λεγόμενο "κραυγή Shiba". Όταν ο σκύλος είναι δυστυχισμένος, θα παράγει έναν δυνατό, υψηλής συχνότητας ήχο σαν τσιρίδα. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν προσπαθούν να χειριστούν το σκύλο με έναν τρόπο που εκείνος κρίνει απαράδεκτο. Το ζώο μπορεί να κάνουν ένα πολύ παρόμοιο ήχο κατά τη διάρκεια περιόδων μεγάλης χαράς, όπως η επιστροφή του ιδιοκτήτη μετά από παρατεταμένη απουσία, ή η άφιξη ενός ανθρώπου που αγαπούν.

Είναι φιλικός με τα παιδιά και εξαιτίας του χαρούμενου και ζωηρού χαρακτήρα του γίνεται ο καλύτερός τους φίλος στο παιχνίδι, μπορεί όμως να παίζει μόνο του όταν δεν ασχολείται κάποιος μαζί του.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Shih Tzu - Σιχ Τσου

Το Σιχ Τσου είναι ένα μικρός συμπαγής σκύλος, με κοντή μουσούδα και φαρδύ, στρογγυλό κεφάλι. Τα αυτιά του είναι μεγάλα και μακριά, κρεμαστά με πολύ τρίχωμα. Τα μάτια του είναι στρογγυλά, σκουρόχρωμα και σε απόσταση μεταξύ τους. Η ουρά είναι φουντωτή και γυρίζει πάνω στην πλάτη. Τα συνηθισμένα χρώματα είναι άσπρο-μαύρο, ασημί-άσπρο, χρυσαφί-άσπρο. Το άσπρο στο μέτωπο και στην άκρη της ουράς είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο και προτιμάται έναντι άλλων χρωματικών μοτίβων από τους κριτές διαγωνισμών.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Siberian Husky - Σιβηρικό Χάσκυ

Πρόκειται για μια ράτσα σκύλου η οποία έχει γαλουχηθεί σε κρύα κλίματα και ως σκύλος που τραβάει έλκηθρα. Έτσι λοιπόν μιλάμε για ένα σκύλο ο οποίος είναι πολύ σκληραγωγημένος και με μεγάλες αντοχές. Είναι υπερκινητικά σκυλιά και θέλουν να ασχολούνται πάντα με κάτι. Έχουν υψηλές απαιτήσεις άσκησης και καλό θα είναι να εξασκούνται καθημερινά. Ένα χάσκι δεν πρέπει ποτέ να παραγκωνίζεται. Αφενός κάποια στιγμή θα δυστυχήσει και θα κλαίει όλη μέρα αφετέρου πριν φτάσει σε αυτό το σημείο θα έχει καταστρέψει όλο το σπίτι για να διοχετεύσει την συσσωρευμένη ενέργεια του.

Με τους ξένους τα πάνε καλά και κάνουν φιλίες εύκολα. Είναι σκυλιά που γενικά δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου. Με τα παιδιά τα πάνε περίφημα και τους αρέσει να παίζουν. Με άλλα σκυλιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα όπως και με άλλα κατοικίδια. Εάν έχετε γάτα τότε θέλει μεγάλη προσοχή. Τα χάσκι είναι δυστυχώς γνωστά στο ότι κυνηγούν και πολλές φορές μπορεί και να σκοτώνουν γάτες.

Εάν θέλετε ένα σκύλο όμορφο, καλό,πιστό με πολύ καλό χαρακτήρα τότε το Χάσκι είναι ότι πρέπει για εσάς.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Spitz - Σπιτζ

Συμπαγές σκυλί με κοντό λαιμό και πυκνή γούνα. Έχει μικρό, τριγωνικό κεφάλι, τα αυτιά του είναι τριγωνικά, μικρά, κοντά, μυτερά και όρθια ενώ τα σκούρα μάτια του είναι λίγο λοξά. Η ουρά του είναι φουντωτή και ο λαιμός είναι καλυμμένος από πλούσια χαίτη. Η γούνα του αποτελείται από τον υπομανδύα που είναι κοντό και πυκνό και τον ανώτερο μανδύα που είναι μακρύ και ίσιο. Η περιοχή Γύρω από τον λαιμό είναι ενισχυμένη με πιο παχύ στρώμα γούνας που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό τους χειμερινούς μήνες.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Tibetan mastiff – Θιβετιανό Μαστίφ

Το μαντρόσκυλο του Θιβέτ θεωρείται μια πρωτόγονη φυλή. Το Θιβετιανό Μαστίφ διατηρεί συνήθως τα ένστικτα που θα απαιτείται για να επιβιώσει στο Θιβέτ. Επιπλέον, είναι μία από τις λίγες πρωτόγονες φυλές σκύλων που διατηρεί ένα ενιαίο οίστρο ετησίως αντί των δύο, ακόμα και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα και σε πολύ πιο εύκρατα κλίματα. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει, επίσης, βρεθεί σε άγρια ​​σαρκοφάγα, όπως ο λύκος.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Vizsla - Βιζλα

Το Βίζλα είναι ένα ζωηρό, φιλικό, καθαρό και έξυπνο σκυλί. Του αρέσει να είναι μέλος της οικογένειας, απαιτεί προσοχή και αγάπη, και αν αισθανθεί παραμελημένο μπορεί να συμπεριφερθεί άσχημα. Εκπαιδεύεται εύκολα, ιδιαίτερα αν έχει αναπτυχθεί φιλία με τον ιδιοκτήτη. Αγαπά τα παιδιά και συνυπάρχει με άλλα ζώα.

Ο Βίσλα θα είναι τρομερά δοτικός και δεν είναι καθόλου ντροπαλός και του αρέσει να δείχνει παντού την αγάπη που έχει στο αφεντικό του. Με λίγα λόγια να είστε έτοιμοι για πολλά φιλιά και αγκαλιές!

Είναι βέρος Ούγγρος και τον συνοδεύει ένα αντίστοιχο γνωμικό από την πατρίδα του. «Το να σου ανήκει ένα Βίσλα είναι σαν διαβάζει κάποιος τη σκέψη σου».

Αποτελεί έναν μοναδικό σύντροφο και του αρέσει να να κάνει πράγματα με το αφεντικό του. Είναι πολύ ενεργητικός σκύλος και μπορεί να κάνει όλες τις δραστηριότητες σε όλα τα εδάφη και τις καιρικές συνθήκες, αρκεί να έχει καλή παρέα (εσάς). Του αρέσουν οι συνεχείς δραστηριότητες και τον βοηθούν να κρατάει το σώμα και το πνεύμα του σε συνεχή εγρήγορση. Συγκεκριμένα του αρέσει να του πετάνε πράγματα και να τα φέρνει (όπως φρίσμπι και μπαλάκια) και είναι εξαιρετικός κολυμβητής που λατρεύει το νερό. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε αυτό τον σκύλο χωρίς δραστηριότητα. Θα αναπτύξει γρήγορα προβλήματα συμπεριφοράς και θα αρχίσει να βρίσκει παρηγοριά με το να καταστρέφει οτιδήποτε μέσα και έξω από το σπίτι. Όταν πάτε για τρέξιμο ή περπάτημα πάρτε τον μαζί. Λατρεύει την διαδικασία και καταναλώνει περισσευούμενη ενέργεια.

Θα πρέπει να προσέχετε λίγο γιατί έχουν τη φήμη ότι τρώνε τα πάντα. Καλό θα ήταν να μην αφήνετε εκτεθειμένα και πολλά πράγματα όπως παπούτσια, κάλτσες, πατάκια κ.α.Ακόμη ένα χαρακτηριστικό είναι πως έιναι αρκετά καλοί κυνηγοί και έχουν στο αίμα τους να κυνηγούν ότι κινείται. Καλό θα ήταν να ζουν σε περιφραγμένο χώρο και όταν πάνε βόλτα πάντα με λουρί.

Είναι τόσο καλά και ακούραστα αυτά τα σκυλιά που αξίζουν την αγάπη μας και το σεβασμό μας.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Weimaraner - Βαϊμαράνερ

Το Βαϊμαράνερ είναι ένα σκυλί για όλα,καλό στο κυνήγι, στη φύλαξη, στη συντροφιά με ομορφιά και παράστημα. Η συγκεκριμένη θεωρείται και πιθανόν είναι από τις πιο αξιαγάπητες, γεμάτη αφοσίωση και πιστή ράτσα σε όλο τον κόσμο. Ο σκύλος αυτός όμως θα απαιτήσει ακριβώς το ίδιο από το αφεντικό του.

Ένας καλά εκπαιδευμένος Βαϊμάρης που θα μάθει και καλούς τρόπους θα δεθεί τόσο πολύ με τον ιδιοκτήτη του που πολύ λίγα σκυλιά μπορούν. Για πάνω από εκατό χρόνια οι πρόγονοι αυτής της ράτσας μεγάλωσαν σαν σκυλιά για κυνήγι και για παρέα. Λόγω του ότι η ράτσα αυτή έχει εξελιχθεί με το να κυνηγάει μαζί με το αφεντικό της, ο Βαϊμάρης μπορεί να τα πάει καλά μόνο με ένα αφεντικό. Επίσης για τον ίδιο λόγο έχει μεγάλα αποθέματα σε ενέργεια και θα πρέπει να εξασκείται και να τρέχει καθημερινά. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να τους δείχνετε την απαιτούμενη προσοχή και στοργή και τότε θα γίνουν πραγματικά δικοί σας. Αν δεν τους παρέχονται τα παραπάνω μπορεί να αναπτύξουν κακή συμπεριφορά. Ένας Βαϊμάρης που δεν είναι ικανοποιημένος μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το σπίτι μέσα σε λίγη ώρα.

Είναι σημαντικό για εκείνα να είναι ενεργά μέλη της οικογένειας και αγαπούν υπερβολικά τα παιδιά. Είναι πολύ καλοί φύλακες και προστατεύουν με ζήλο την οικογένεια. Τους αρέσει να γαβγίζουν και το κάνουν συχνά ειδικά όταν νιώθουν μοναξιά. Δεν τους αρέσει να μένουν μόνοι τους.

Επικοινωνούν πολύ καλά με τους ανθρώπους και μπορούν να καταλάβουν τα συναισθήματα σας πολύ εύκολα. Είναι γενικά περίεργοι σκύλοι και θέλουν συνεχώς να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
Whippet - Γουίπετ

Το Γουίπετ είναι ένα κομψό, λεπτό σκυλί και σκληραγωγημένο. Αυτός ο σκύλος είναι ένας φοβερός σύντροφος για την οικογένεια. Είναι από τους σκύλους που χαρακτηρίζονται καλοί, δοτικοί, πολύ φιλικοί και καλόβολοι. Όταν είναι κουτάβια μπορεί να είναι λίγο ανήσυχα. Μασάνε ότι βρουν μπροστά τους και τους αρέσει να σκαρφαλώνουν στον καναπέ. Αρκετές φορές όμως μετά την ηλικία των ενάμιση χρόνων αρχίζουν και ηρεμούν.

Οι Γουίπετ είναι σκύλοι με υψηλά ποσοστά ενέργειας και θέλουν αρκετή εξάσκηση. Τα σκυλιά αυτά πάντα έπεφταν θύμα εκμετάλλευσης, ακόμα και σήμερα γιατί τρέχουν με 60 χιλιόμετρα την ώρα παρά το μικρό τους μέγεθος και χρησιμοποιήθηκαν σε κυνοδρομίες.

Μακάρι να εκτιμήσουν σε αυτό το σκυλί την συντροφικότητά του και να πάψη η φυλή να παρουσιάζεται μόνο σε αγώνες ταχύτητας.

Περισσότερα
Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)