End If
Preloader

Dutch Shepherd - Ολλανδικό Ποιμενικό

Εξαιρετικά δημοφιλής
star star star star star 5/5
Αξιολόγηση 5/5 βάσει 28717 εμφανίσεων
Χαρακτηριστικά
Μέγεθος Μεγάλο (23-50 Kg)
Ενέργεια Πολύ ενεργητικό
Ανάγκη για άσκηση Μεγάλη ανάγκη για άσκηση
Παιχνίδι Σχετικά παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα Σχετικά τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά Επιφυλακτικό, ντροπαλό προς άλλα σκυλιά
Φιλικό προς ζώα Επιφυλακτικό, ντροπαλό προς άλλα ζώα
Φιλικό προς ξένους Επιφυλακτικό, ντροπαλό προς ξένους
Εκπαίδευση Σχετικά εύκολο να εκπαιδευτεί
Φύλαξη Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία Πολύ προστατευτικό
Φροντίδα Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη Μερική ανοχή στη ζέστη
Γενικά Στοιχεία
Οι Βελγικοί Ποιμενικοί Σκύλοι αποτελούν μια μοναδική περίπτωση στον κόσμο των καθαρόαιμων, επειδή υπάρχουν τέσσερις τύποι που όλοι έχουν διαφορετικό τρίχωμα και χρώμα. Ένας ισορροπημένος σκύλος μέσων διαστάσεων, με αρμονικές αναλογίες, έξυπνος, αγροτικός, συνηθισμένος στη ζωή στο ύπαιθρο, φτιαγμένος να αντέχει στις κακές καιρικές συνθήκες των εποχών και τις ατμοσφαιρικές μεταβολές, που είναι τόσο συχνές στο βελγικό κλίμα. Με την αρμονία της σωματικής του διάπλασης και το περήφανο κράτημα του κεφαλιού του, ο Βελγικός Ποιμενικός Σκύλος πρέπει να δίνει την εντύπωση εκείνης της ρωμαλέας κομψότητας που έγινε η κληρονομιά των επίλεκτων αντιπροσώπων μιας ράτσας εργατικών σκυλιών. Πέρα από την εγγενή ικανότητα να φυλάει κοπάδια, έχει την πολύτιμη ιδιότητα να είναι ο καλύτερος φύλακας της ιδιοκτησίας. Όταν χρειάζεται, υπερασπίζεται ανυποχώρητα και με ζέση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, το αφεντικό του. Είναι άγρυπνο και προσεκτικό, η ματιά του είναι ξύπνια και ερευνητική, υποδηλώνοντας την ευφυΐα του.
Φροντίδα & Υγεία
Το Μαλινουά είναι ένας ανθεκτικός σκύλος που δεν έχει καμία ευαισθησία ως φυλή, με μέσο όρος ζωής τα 12 χρόνια, όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι προέρχεται από υγιείς γονείς.
Ιστορία
Στα τέλη του 19ου αιώνα πολλά άτομα εργάστηκαν για να δημιουργήσουν ζώα που θα μπορούσαν να αναγνωριστούν ως ζώα της χώρας τους. Το Σεπτέμβριο του 1891, με αυτό το σκοπό ως κεντρική ιδέα, ιδρύθηκε η Βελγική Λέσχη Ποιμενικών Σκύλων. Συγκροτήθηκε μια επιτροπή μελών της Λέσχης η οποία ήρθε σε επαφή με κτηνιάτρους σε όλες τις επαρχίες. Το Νοέμβριο του 1891, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Adolphe Reul, έγινε μια συγκέντρωση στο Κιούρεγχεμ, στα προάστια των Βρυξελλών, για να εξεταστούν ποιμενικοί σκύλοι στην περιοχή εκείνη. Από τους 117 σκύλους που παρουσιάστηκαν, ο καθηγητής Reul και η ομάδα κριτών του συμπέραναν ότι για την επαρχία του Μπραμπάν υπήρχε ένας σταθερός τύπος Ποιμενικού Σκύλου. Οι σκύλοι αυτοί ανατομικά ήταν παρόμοιοι, αλλά διέφεραν ως προς την υφή, το χρώμα και το μήκος του τριχώματος. Ο καθηγητής Reul περιέγραψε έναν τετράγωνο, μέσου μεγέθους, Ποιμενικό Σκύλο με καλά βαλμένα τριγωνικά αφτιά και σκούρα καφέ μάτια. Μετά την έκθεση στο Κιούρεγχεμ, η Βελγική Λέσχη Ποιμενικών Σκύλων (ΒΛΠΣ) αφιέρωσε τις προσπάθειές της σε παρόμοιες εκθέσεις στις άλλες οκτώ επαρχίες, με παρόμοια αποτελέσματα. Μεταξύ 1891 και 1901, όταν η Βασιλική Εταιρεία Σαιντ-Υμπέρ καταχώρησε τους Βελγικούς Ποιμενικούς ως ράτσα, καταβλήθηκαν προσπάθειες για τη δημιουργία ενός Προτύπου, τη βελτίωση του τύπου και την έκθεση των σκύλων.