End If
Preloader

Rottweiler - Ροτβάιλερ

Εξαιρετικά δημοφιλής
star star star star star 5/5
Αξιολόγηση 5/5 βάσει 54078 εμφανίσεων
Χαρακτηριστικά
Μέγεθος Πολύ μεγάλο (>50 Kg)
Ενέργεια Μέτρια ενεργητικό
Ανάγκη για άσκηση Μέτρια ανάγκη για άσκηση
Παιχνίδι Όχι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα Τρυφερό σε μικρό βαθμό
Φιλικό προς σκυλιά Επιφυλακτικό, ντροπαλό προς άλλα σκυλιά
Φιλικό προς ζώα Επιφυλακτικό, ντροπαλό προς άλλα ζώα
Φιλικό προς ξένους Επιφυλακτικό, ντροπαλό προς ξένους
Εκπαίδευση Δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία Πολύ προστατευτικό
Φροντίδα Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη Μερική ανοχή στη ζέστη
Γενικά Στοιχεία
Εάν υπάρχει ένας σκύλος που μπορεί να σας προστατεύσει τότε το όνομα Ροτβάιλερ τα λέει όλα. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ιδανικού φύλακα. Υπάκουος, άριστος μαθητής στις εντολές και στην εκπαίδευση, πιστός, πανέξυπνος και ήρεμος όταν δεν χρειάζεται να επέμβει, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτής της ράτσας σκύλων. Αναμφίβολα το Ροτβάιλερ είναι ένα δυνατό σκυλί με δυνατή προσωπικότητα. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να φυλάει και να προσέχει σπίτια ή οικογένειες καθώς είναι στο αίμα του να προστατεύει την οικογένεια και τον χώρο που ζει. Από κάθε άποψη είναι ένας όμορφος σκύλος με έντονο παρουσιαστικό και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για κανέναν ανεπιθύμητο να πλησιάσει. Παρόλα αυτά τα ροτβάιλερ δεν είναι άγριοι σκύλοι που μπορούν να επιτεθούν στον οποιονδήποτε. Τους αρέσει να ζουν σε μια οικογένεια και μπορούν να κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν πόσο πιστοί και πόσο δοτικοί σκύλοι είναι. Λατρεύουν τα παιδιά και τους αρέσει πολύ να είναι μαζί τους. Εφόσον εκπαιδευτούν σωστά αποτελούν έναν σκύλο με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και συνήθειες. Δεν του αρέσει να γαβγίζει πολύ αλλά θα το κάνει μόλις δει κάποιον να πλησιάζει και δεν τον γνωρίζει. Με τους ξένους γενικά δεν έχει πρόβλημα αλλά σίγουρα αν δεν σιγουρευτεί για κάποιον δεν θα τον εμπιστευτεί. Αποτελούν εξαιρετικούς μαθητές και μπορούν να εκπαιδευτούν πολύ εύκολα και με μεγάλη επιτυχία. Του αρέσει πολύ να ασκείται και να πηγαίνει βόλτες. Έτσι λοιπόν είναι σημαντική η καθημερινή βόλτα και η άσκηση γενικότερα. Εάν δεν ασκείται καθημερινά διοχετεύει ενέργεια και μπορεί να καταστρέψει το σπίτι σε λίγο χρονικό διάστημα από τη βαρεμάρα. Έτσι λοιπόν εάν θέλετε έναν σκύλο που θα σας προστατεύει και θα δίνει τα πάντα για εσάς τότε το ροτβάιλερ είναι μια ράτσα σκύλων γι εσάς.
Φροντίδα & Υγεία
Τα τελευταία 10 χρόνια λόγω της αυξημένης αναπαραγωγής, η ράτσα μπορεί να παρουσιάσει δυσπλασία των ισχίων. Γενικά τείνει να ροχαλίζει και να είναι λαίμαργο. Τα Ροτβάιλερ έχουν κοντό τρίχωμα και δεν χρειάζονται μεγάλη περιποίηση, παρά μόνο ένα τακτικό βούρτσισμα. Έχουν διπλό τρίχωμα και το χάνουν δύο φορές το χρόνο, συνήθως την άνοιξη και το φθινόπωρο. Αυτή τη διάρκεια του χρόνου το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται καθημερινό. Επίσης καλό θα είναι το βούρτσισμα τον δοντιών να ξεκινήσει από νωρίς και να γίνεται δύο φορές τη βδομάδα. Επειδή τα νύχια τους είναι μαύρα, μπορεί να δυσκολευτείτε στο κόψιμο. Ξεκινήστε με το να κόβετε μικρό μέγεθος κάθε φορά. Τα αυτιά τους πρέπει να καθαρίζονται εβδομαδιαία με ένα βαμβάκι και καθαριστικό διάλυμα. Η βρωμιά μπορεί να προκαλέσει μύκητες, πόνο ή ακόμα και λοιμώξεις, που μπορεί να εξαπλωθούν και σε άλλα κατοικίδια στο σπίτι. Μπάνιο χρειάζεται μόνο όταν το σκυλί είναι βρώμικο και συνιστάται ένα φυσικό σαμπουάν, καθώς είναι επιρρεπής στις αλλεργίες.
Ιστορία
Η ιστορία του Ροτβάιλερ είναι πολύ παλιά Θεωρείται ότι κατάγεται από τα σκυλιά που συνόδευαν και προστάτευαν τα κοπάδια με πρόβατα και βοοειδή. Το χωριό Rottweil της Ν. Γερμανίας, κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, είχε εξελιχθεί σε κέντρο κτηνοτροφικού εμπορίου και τα σκυλιά αυτά ήταν απαραίτητα για να οδηγούν τα κοπάδια στα σφαγεία ή στα σημεία πώλησης και να προστατεύουν τους αγοραστές και τους πωλητές από τους ληστές που είχαν βάλει στόχο τα μετρητά των αγοραπωλησιών. Όταν απαγορεύτηκα η μεταφορά ζώων από τους δρόμους τα σκυλιά αυτά άρχισαν να μειώνονται δραματικά μέχρι που αναγνωρίστηκε ξανά η αξία τους σαν σκυλί εργασίας. Σήμερα είναι ένα πολύ διαδεδομένο σκυλί σε όλο τον κόσμο.
Βίντεο