Χανιά | Συνελήφθη άνδρας αφού δηλητηρίασε τα σκυλιά των γειτόνων του

Βεβαιώθηκε πρόστιμο 60.000 € και παραπέμπεται σε δίκη

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
  • getpet.gr
  • Χανιά, φόλες, σύλληψη, τιμωρία

Πρόστιμο 60.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ένας άνδρας,  καθώς συνελήφθη αφού δηλητηρίασε τα δύο σκυλιά μέσα στην αυλή ενός γειτονικού σπιτιού, με αποτέλεσμα τα άτυχα πλάσματα να βρουν τραγικό θάνατο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στα Χανιά. Οι κηδεμόνες κατέθεσαν άμεσα μήνυση ενώ έφτασε και η Αστυνομία στο σημείο, η οποία και συνέλαβε τον εν λόγω άνδρα, ο οποίος δε σταμάτησε να εκτοξεύει απειλές.

Το ζευγάρι είχε σώσει από βέβαιο θάνατο το ένα από τα δύο σκυλιά, ένα ηλικιωμένο, τυφλό πιτμπουλ και το φρόντιζε εδώ και πέντε χρόνια.

Να σημειωθεί ότι ο δράστης θα κληθεί να πληρώσει άμεσα 60.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για τα δύο σκυλιά , το οποίο, αν δεν καταβληθεί, βεβαιώνεται στην εφορία.
Στη δίκη θα αντιμετωπίσει ποινή από ένα μέχρι πέντε χρόνια φυλάκιση και ταυτόχρονα ποινικό πρόστιμο από 5000 έως 15.000 ευρώ.

Η κηδεμόνας των άτυχων ζώων δηλώνει:

Κοιμηθείτε ήσυχα το βράδυ !

Την Κυριακή 3 Ιουλίου , φύγαμε από το σπίτι στις 22:30 το βράδυ .Επιστρέφοντας στις 4:30 βρήκαμε τα δύο σκυλιά μας την Γκουρού και τον Μούτρο νεκρά . Βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού μας στα Περιβόλια , Χανίων . Ο θάνατος ήταν από φόλα ,πιθανόν λανέιτ γιατί βρέθηκαν κοκκαλωμένα (θα δείξει η νεκροψία) . Ανά καιρούς είχαμε δεχτει παράπονα από ενα γείτονα ότι "τα σκυλιά γαυγίζουν και δεν μπορεί να κοιμηθεί ήσυχα .Δυο μέρες πριν λοιπον είπε ότι τον ενοχλούσαν αλλά αυτή τη φορά αν δεν κάναμε εμείς κάτι θα έκανε αυτός .Κι έτσι κι έγινε . Από σήμερα κι για όλες τις υπόλοιπές του μέρες δεν θα μπορέσει να ξανακοιμηθεί ήσυχος γιατί πολύ απλά δεν πρέπει κανείς μας να τον αφήσει να κοιμηθεί ήσυχος . Ο "γείτονας" ακόμα και μετά την επέμβαση της αστυνομίας και όλων των νομικων διαδικασιών που έγιναν συνεχίζει τις απειλές και τρομοκρατεί .