"Έσωσα έναν άνθρωπο σήμερα" μας λέει ο σκυλάκος του ΚΑΖ...

...και ζητάει τη βοήθειά μας για να συνεχιστεί το έργο των εθελοντών του καταφυγίου

Εξαιρετικά δημοφιλής 5 αστέρια (5/5)
  • getpet.gr
  • ΚΑΖ, καταφύγιο, αδέσποτα, βοήθεια

"Όπως προχωρούσε στον διάδρομο κοιτώντας μέσα στα κλουβιά με λαχτάρα, οι ματιές μας συναντήθηκαν. Αισθάνθηκα αμέσως ότι είχε ανάγκη και ήξερα ότι έπρεπε να την βοηθήσω.

Της κούνησα την ουρά μου, ήρεμα, για να μην την τρομάξω κι όπως σταμάτησε μπροστά στο κλουβί μου, με το σώμα μου της έκρυψα ένα μικρό ατύχημα που είχα εκεί πίσω. Δεν ήθελα να δει ότι δεν βγήκα βόλτα σήμερα. Οι φύλακες του καταφυγίου καμιά φορά, έχουν τόσο πολλή δουλειά και δεν ήθελα να σκεφθεί άσκημα γι αυτούς.

Όπως διάβαζε την καρτέλα στην πόρτα του κλουβιού μου, είχα την ελπίδα ότι δεν θα λυπόταν για το παρελθόν μου. Για μένα, μόνο το μέλλον και το να προσφέρω κάτι ξεχωριστό στην ζωή κάποιου έχουν σημασία.

Γονάτισε και μου έστειλε φιλάκια στον αέρα.  Εγώ κόλλησα τον ώμο μου και το κεφάλι μου στα κάγκελα προσπαθώντας να την παρηγορήσω. Τρυφερά δάχτυλα μου χάϊδεψαν τον λαιμό, αποζητούσε την συντροφιά με λαχτάρα. Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό της και σήκωσα το μπροστινό μου πόδι να την διαβεβαιώσω ότι όλα θα πήγαιναν καλά.

Σύντομα άνοιξε η πόρτα του κλουβιού μου και το χαμόγελό της έγινε τόσο λαμπερό που πήδηξα στο λεπτό στην αγκαλιά της. Της υπόσχομαι ότι θα την προστατεύω. Της υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό της. Της υπόσχομαι ότι θα κάνω ό,τι μου είναι δυνατόν για να βλέπω το λαμπερό της χαμόγελο και το φως στα μάτια της.  Ήμουν τόσο τυχερός που βάδισε σήμερα στον διάδρομο. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι ακόμα, εκεί έξω, που δεν έχουν βαδίσει στους διαδρόμους. Τόσοι πολλοί που δεν έχουν σωθεί... Τουλάχιστον εγώ μπόρεσα να σώσω έναν.

Σήμερα έσωσα έναν άνθρωπο."

Λογότυπο ΚΑΖ

Ακολουθούν τα στοιχεία του καταφυγίου για όσους μπορούν να βοηθήσουν το έργο των εθελοντών:

Paypal: kazshelter@gmail.com

Τραπεζικός λογαριασμός: Alpha Bank - Katafigio Adespoton Zoon
IBAN: GR 76 0140 1180 1180 0200 2009 146
SWIFT ή BIC: CRBAGRAA XXX
Παρακαλούμε να στείλετε το καταθετήριο της Τράπεζας με όνομα και διεύθυνση για αποστολή απόδειξης στο φαξ +30 210 80 12 149 ή στο email kazshelter@gmail.com.