End If
Preloader

Beagle - Μπηγκλ

Εξαιρετικά δημοφιλής
star star star star star 5/5
Αξιολόγηση 5/5 βάσει 140801 εμφανίσεων
Χαρακτηριστικά
Μέγεθος Μεσαίο (14-23 Kg)
Ενέργεια Πολύ ενεργητικό
Ανάγκη για άσκηση Μέτρια ανάγκη για άσκηση
Παιχνίδι Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά Γενικά όχι επιθετικό προς άλλα σκυλιά
Φιλικό προς ζώα Φιλικό προς άλλα ζώα
Φιλικό προς ξένους Φιλικό προς ξένους
Εκπαίδευση Σχετικά εύκολο να εκπαιδευτεί
Φύλαξη Μέτρια ικανότητα φύλακα
Προστασία Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη Μερική ανοχή στη ζέστη
Γενικά Στοιχεία
Από τους κλασικούς σκύλους που "ακολουθούν την μύτη τους", ο Μπίγκλ έχει αξιοθαύμαστες ικανότητες όσφρησης. Μαθαίνει να ξεχωρίζει διαφορετικές μυρωδιές και χρησιμοποιήθηκε κυρίως στο κυνήγι του λαγού. Σαν κατοικίδιο είναι πιστός σκύλος, φιλικός με τα παιδιά, έξυπνος και παιχνιδιάρης. Γνωστό και ως «λαγωνικό τραγουδιού», έχει μια πολύ γλυκιά φωνή. Προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε ένα σπίτι, αλλά οι ιδιοκτήτες του θα πρέπει να γνωρίζουν, πως δεν μπορεί να μείνει μόνο του για μεγάλο διάστημα. Το Μπιγκλ είναι ένα δραστήριο, ευτυχισμένο σκυλί και επειδή είναι έξυπνο και πρόθυμο να ευχαριστήσει προκαλεί ικανοποίηση η εκπαίδευσή του. Είναι ψύχραιμο, θαρραλέο και σκληραγωγημένο. Είναι ενθουσιώδες, αποτελεσματικός ιχνηλάτης και μπορεί να κυνηγήσει μόνο του, σε ζευγάρια ή με περισσότερα σκυλιά. Προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον και μπορεί να γίνει θαυμάσιος σύντροφος και οικογενειακός σκύλος. Εάν δεν εκπαιδευτεί κατάλληλα, η αδιαφορία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Έχει την τάση να τρέχει πίσω από οτιδήποτε τραβήξει την προσοχή του. Επειδή είναι πολύ δραστήριο σκυλί χρειάζεται καθημερινά μεγάλους περιπάτους συνδυασμένους με άσκηση. Δεδομένου ότι έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο του κυνηγού όταν βγαίνει βόλτα πρέπει να είναι δεμένο με λουρί. Πρέπει να ζει σε ασφαλή περιφραγμένη αυλή, επειδή είναι έτοιμο να ακολουθήσει οτιδήποτε του τραβήξει την προσοχή. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον καθαρισμό των αυτιών για να αποφευχθούν οι μολύνσεις. Οι σχέσεις του με τα παιδιά είναι εξαιρετικές, όμως τα πάει πολύ καλά και με άλλα σκυλιά, ενώ παρουσιάζει προβλήματα με άλλα κατοικίδια, λόγω της κυνηγετικής του φύσης. Δεν είναι καλός σκύλος για φύλακας, αφού είναι ιδιαίτερα κοινωνικός και αν και κάπως επιφυλακτικός με τους ξένους στην αρχή. Το περίεργο γάβγισμα του όμως μπορεί να σας προειδοποιήσει για τυχόν περίεργες ενέργειες.
Φροντίδα & Υγεία
Το Μπιγκλ δεν έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά μπορεί να παρουσιαστούν παθήσεις των ματιών, δισκοπάθεια και δυσπλασία. Χρειάζεται προσοχή στα αφτιά, είναι απαραίτητος ένας καλός καθαρισμός και να μην μπαίνουν ποτέ νερά. Το κοντό και λείο τρίχωμα του Μπιγκλ είναι πολύ εύκολο στην περιποίηση. Χρειάζεται μόνο ένα περιστασιακό χτένισμα, περίπου μια φορά την εβδομάδα για απομάκρυνση των νεκρών τριχών.
Ιστορία
Είναι μια πολύ παλιά αγγλική ράτσα, η οποία αναφέρεται από τον τρίτο αιώνα. Το Μπιγκλ ήταν ιδιαίτερα προσεγμένο κατά τη διάρκεια που βασίλευαν ο Ερρίκος Η και η Ελισάβετ Α. Πάντα το χρησιμοποιούσαν για κυνήγι κουνελιών, λαγών, αλεπούδων, αγριόχοιρων και ελαφιών και αυτό το έκανε δημοφιλές στην υπόλοιπη Ευρώπη από το 1860 και έπειτα. Εκτιμάται για το μικρό μέγεθος, την ψυχραιμία, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητά του.
Βίντεο